• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Başıboş köpekler halkı tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokaklarda sıkça rastladığımız başıboş köpekler, özellikle okula giden çocuklarda ve erken saatlerde işe giden insanlarda tedirginliğe neden olurken, ilçe halkı giderek sayıları artan başıboş köpeklere bir çözüm bulunmasını istiyor.

İnsanları rahatsız edecek boyuta ulaşan başıboş köpeklerin çarşı pazardan toplanarak köpek barınaklarına yerleştirilmesini talep eden ilçe halkı, Genç Belediyesine çağrıda bulunarak halkta tedirginliğe yol açan bu duruma bir çözüm üretilmesini istiyor.

"Belediye, köpekleri topluyor ancak ertesi gün çevre yine doluyor"

Gençte esnaflık yapan Özcan Beleş, başıboş köpeklerden çektikleri sıkıntıları şöyle dile getirdi:

 "Burada başıboş köpekler bizleri, yolda geçen insanları, okula giden öğrencileri rahatsız ediyor, bazen kavga ediyorlar ve insanlar rahatsız oluyor. Bugün zarar vermese, yarın zarar verirler. Bundan dolayı bu başıboş köpeklerin toplanması lazım. Belediye bunları topluyor diğer gün yine burası doluyor, gittikçe çoğalıyorlar."

"Millet, başıboş köpekler birine saldırarak zarar verecek diye korkuyorlar"

"Başıboş köpeklere bir çözüm getirilmeli." diyen Vahap Yürekli, "Bingöl Genç Kültür Mahallesi'nde oturuyorum. Burada başıboş köpeklerden dolayı büyük bir sorun yaşıyoruz. Çevrede geçen insanlara zarar verme potansiyeli bulunuyor ve her yerde vardırlar. Caddelerde, sokaklarda bulunmaları sıkıntı oluşturuyor. Sabahları millet erkenden işe gidiyor, sabah namazına erken giden cami cemaati var, tek oldukları zaman sıkıntı oluşuyor ve bir gün birine saldırarak zarar verecek diye korkuyorlar. Bunların önüne geçilmeli." ifadelerini kullandı.

"Belediyenin bunları toplayıp bir barınağa götürmeleri gerekir"

Belediyenin başıboş köpekleri toplayıp barınaklara koyması gerektiğini söyleyen lise öğrencisi Musa Tezel, "Burada lise ve ortaokul bulunuyor. Başıboş köpekler buradan geçen öğrencilere saldırıyor, sabahtan öğleye kadar hep burada bulunuyorlar. Geçenlerde bir çocuğa saldırdığını gördüm, çevredekiler olmazsa zarar verirler. Bunları belediyenin toplayıp bir barınağa götürmesi gerekir." şeklinde konuştu.

"Herhangi bir insana zarar verirlerse bunun hesabını kim verecek?"

Mücahit Arıboğa, "Biz onların zarar görmesini istemeyiz, ancak onların da kendi alanlarında yaşamaları gerekir. Herhangi bir insana zarar verirse bunu hesabını kim verecek? Bir ara hepsini toplayıp ortadan kaldırdılar fakat sonradan yine etrafa bıraktılar. Buradan geçen bayanlar, öğrenciler ve çocuklar zarar görüyor. Bunların buralarda bulunmaları sıkıntı oluşturuyor. Benim çocuğuma saldırdılar, zararsız bir köpekti fakat çocuk çok korkmuştu, bunların önüne geçmek için bu köpekleri buralardan toplanıp kendi yaşam alanlarına götürülmeleri gerekir." dedi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir