• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu yakında Meclis'e sunacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Engelli Öğretmen Ataması ve 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Bugün Dünya Engelliler Günü'nü vesile kılarak aynı zamanda 750 engelli öğretmenin de atamasını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, engelli öğretmenlere yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Erdoğan, bugünkü ile birlikte hükümetleri döneminde engelli atamasının toplamda 63 bin 87'ye ulaştığını söyledi.

Önceki gün 20. Milli Eğitim Şurası açılış programında öğretmenlere ilgili müjdelerini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan,  "Hazırlıklarını tamamladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah çok kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirine sunacağız. Böylece öğretmenlerimizi ülkemiz tarihinde ilk kez kapsamlı, yenilikçi ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşturacağız. Düzenleme öğretmenlerimizin mevcut tüm kazanımlarını korurken onlara aynı zamanda yeni, sosyal ve özlük hakları da getiriyor. Öğretmenlik mesleğinin itibarına ve önemine uygun bir şekilde özgün bir bakış açısıyla hazırlanan çalışmanın eğitim camiamızda şimdiden büyük bir hüsnü kabul ve sevinçle karşılandığını görüyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "Hakim, savcısından memuruna, polisinden öğretmenine kadar tüm kamu görevlilerini tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren faşist muhalefet zihniyetine rağmen inşallah meclisimizin de onayıyla bu süreci Cumhur İttifakı olarak kısa sürede tamamlayacağız." diye ekledi.

yeni nesil istihdam modelleriyle engellilerin, hayalini kurdukları mesleki alanlarda ve nitelikli işlerde istihdam etmeyi hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, "Bir adım daha ileriye giderek, engelli kardeşlerimizin girişimcilik hedeflerine daha fazla destek veriyoruz. Aynı zamanda kendilerine gelir desteği ve vergi düzenlemeleri gibi ekonomik kolaylıklar sunmayı da ihmal etmiyoruz. Böylelikle engelli kardeşlerimiz için de sürdürülebilir bir finansman sistemi kuruyor ve onları ekonomik güvence altına alıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir