• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Fransa`da Öğrencilere Haram Et Zorlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Bondy şehrindeki Jules-Ferry Okulu Müdürü, öğrenci velilerine gönderdiği mektupta, kendilerinin verdiği kararla okulda "dini gerekçelerden dolayı" et yemeyen öğrencilere müsamaha göstermeyeceğini bildirdi.
 
Müdürün mektubunda, "sizlere hatırlatmak isterim ki gerek belediyenin koyduğu ve gerekse okulun koyduğu kurallara göre her çocuğa et servis edilecektir" denilen mektubun devamında "Eğer dini nedenlerden dolayı çocuğunuzun et yemesini istemiyorsanız, sizi bizimle görüşmeye davet ediyoruz zira biz bu durumu kabul edemeyeceğiz. Size hatırlatmalıyım ki, çocuğunuz devletin okulunda öğrenim görüyor ve laikliğin cumhuriyetimizin temel ilkesinden biri olduğundan dolayı, bütünüyle saygı duyulması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Bazı Müslüman öğrenci velileri okulun müdürü ile görüşme talep ettiler. Imen Chatteur adındaki öğrenci velisi ise şu ifadeleri aktardı: "Yazılanları okuduğum zaman şok oldum ve okul müdüründen açıklama talep etmek için ertesi gün okula gittim, kendisinin "Problemin, çocukların eti gördükleri zaman ağlayıp sızladıkları ve kendilerini yerden yere vurup ailelerinin okulun kantininde et yemeyi yasakladıklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı. Bu öfke dalgasına karşın okul müdürü, sakarlılığını bahane edip ve sözlerinin kötü anlaşıldığını belirterek özür dilemek zorunda kaldı."
 
Yaşananlardan sonra yeni bir mektup yazan okul müdürü, "Sakarlılığımdan ve kötü bir laiklik kavramı çevirisinden dolayı incittiğim bütün herkesten samimi bir şekilde özür diliyorum. Gerçekten çok üzgünüm, amacım beni tamamen aşan bu tür tartışmalara girmek değil, sadece çocukların yeterli bir şekilde yemek yemeleriyle ilgilenmekti" ifadelerini kullandı.
 
Müdürün geri adım atmasında büyük rolü olan CCİF (Fransa`da İslamofobi ile Mücadele Teşkilatı) bu tür ırkçı eylemlere artık geçit vermeyeceklerini söylediler.
 
Birçok siyasi kesim bu olaya tepki gösterirken, Sosyalist Partili Belediye Başkanı Sylvine Thomassin okul müdürünün yaptığı hatanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi. (Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir