• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Heyecandan Gece Uyuyamadım`- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Otogar Mevlid Alanı`ndaki etkinliğe sabahın erken saatlerinden itibaren gelenlerin heyecan ve sevinçleri gözlerinden okunurken, halk duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlattı.
 
Peygamber sevgisinin sınır tanımadığını dile getiren 78 yaşındaki Seyran Uncel duygularını şöyle dile getirdi; "Batman`da kutlu doğum yapılacağını duyduğum andan itibaren beni bir telaş ve heyecan sardı. İçim içime sığmıyordu. Öyle bir heyecan beni kapladı ki sanki Batman`a peygamber (sav) gelecek ve bende onu karşılayacağım"
 
"Heyecandan gece uyuyamadım"
Uncel konuşmasının devamında, "Gece boyu uyuyamadım, sanki geceler uzamış bir daha sabah olmayacaktı. Sabah namazından sonra beni artık bambaşka bir heyecan sardı. Namazımı kıldım ve hemen hazırlığıma başladım. Şafak ile birlikte Bismil`den tek başıma yola koyuldum. Bizleri buraya getiren hiç şüphe yok ki, peygamberin sevgisi ve aşkıdır. Biz peygambere malımızı, canımızı ve evladımızı feda ederiz" diye konuşurken gözyaşlarına hâkim olamadı.
 
Haftalardır bugünü bekliyoruz
Peygambere olan sevgilerinden dolayı tüm aile fertleriyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren etkinlik alanına gelen Fikri Arıslı ise, "Diyarbakır`dan ailemle birlikte geldim. Haftalardır bu günleri bekliyorduk. Heyecanlıydık, sevinçliydik ve mutluyduk. Bizlere bu mutluluğu yaşatan peygamber sevdalılarına teşekkür ederiz" dedi.
 
Barış ve huzurun tesisi için mevlit etkinliği sayısının artması şart
Barış ve huzurun yeniden tesisi için bu etkinliklerinin sayısının artırılması gerektiğini belirten Mehmet Emin Ocakanoğlu, "Peygamber sevgisi öyle bir sevgidir ki, tüm küskünleri barıştıracak, kin ve nefret besleyenlerin öfkesini dindirecek ve tüm insanlara kardeşliği aşılayacak bir sevgidir" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir