• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...

Düşük faizle üretim, istihdam ve yüksek ihracat hedefi doğrultusunda hareket eden hükümet, bu yönde adımlar attıkça kur baskısıyla karşılaşıyor. Vatandaşların refahını önceleyen yeni ekonomi politikası ihracat ve cari açık konusunda yüzleri güldürse de bu durum paradan para kazanmaya alışkın getirimci kesimin pek hoşuna gitmedi. 

Yüksek faizle getiri elde eden bu kesim, piyasalarda adeta terör estiriyor. Faiz düştükçe dolara saldıran ve Türkiye'ye dolar üzerinden şantaj yapan bazı piyasa aktörleri, yurtdışında kurgulanmış manipülasyona içeride destek veriyor.

Son dakika haberlerindebankadaki parasını döviz hesaplarında tutan kişi ve işletmelerin, TL cinsinden kredi almak için bankaların kapısını çalmaya başladıkları bilgisi yer aldı. Bankada parası olduğu halde TL cinsinden kredi kullanmak isteyen bu fırsatçılara bazı bankalar da çanak tutuyor. Kur ateşini körükleyen bu açgözlülüğe fırsat vermemesi beklenen bankalardan bazıları tam aksi tutum sergiliyor. Döviz mevduatını bozdurup yatırıma yönelmek isteyen kişileri bu fikrinden caydırmak için bazı bankalar, “Dolarını bozmana gerek yok. Sana TL cinsinden kredi verelim” teklifinde bulunuyor.