• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Emekli olduktan sonra hayatını yıpranmış Kur'an'ı Kerimleri yenilemeye adadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşayan Aziz Sinekli (72) emekli olduktan sonra büyük bir aşkla sevdiği ve okuduğu Kur'an'ı Kerim'e hizmet etmek amacıyla yıpranmış, yırtılmış ve eskimiş Kur'an'ı Kerimleri ücretsiz olarak tamir etmeye başladı.

Evinin balkonunda yaz kış demeden kendisine getirilen Kur'an'ı Kerimleri yenileyen Sinekli, ömrünün son gününe kadar seve seve Kur'an'ı Kerim'e hizmet etmek istiyor.

Kendisine getirilen Kur'an'ı Kerimleri önce inceleyen eksik ve yırtık kısımları tespit eden Sinekli, daha sonra çok titiz bir çalışmayla Kur'an'ı Kerimleri ilk günkü gibi yeniliyor.

Şehir dışındada kendisine yıpranmış Kur'an'ı Kerim geldiğini belirten Sinekli, çok yerde tanındığını ifade etti.

 

"Kur'an'ı Kerim'in hizmetçisi olduğumu söyleyerek Kur'an'ı Kerimleri topluyor ve onarıyorum"

Sinekli, "İstikbal olarak Allah'ın yolunu davet etmek için Rabbimden beni davet etmesini istedim. Kur'an'ı Kerim, hadis kitapları, Elif-Ba ve Yasin-i Şerif gibi Allah ve Resulü'nün adının geçtiği kitaplara seve seve hizmet yapmaya hazırım.  Yıpramış veya yırtık Kur'an'ı Kerim'leri, Dergah'tan,  İbrahim Aleyhisselam ve Eyyüp Peygamber'in makamlarından topluyorum.  Kur'an'ı Kerim'in hizmetçisi olduğumu söyleyerek Kur'an'ları topluyor ve onarıyorum.  Vatandaşlardan onarmak için Kur'an ve Elif-Ba kitaplarını alıp evde onarıyorum. Onardıktan sonra ihtiyacı olanlara Allah rızası için Kur'an'ı Kerim hediye ediyorum." şeklinde konuştu.

 

"Seve seve bu  işi yapıyorum "

Kendi aracı ile giderek yıpranmış Kur'an'ı Kerimleri topladığını belirten Sinekli, "İnsanlar bana telefon aracılığıyla ulaşarak Kur'an'ı Kerimlerini onarmamı istiyorlar. Kimileri de Kur'an dağıttığımı duyunca 'medresemize Kur'an lazım' ya da 'Kur'an'ı Kerim'imiz yırtılmış onları onarır mısın?' diyorlar. Bende seve seve bu  işi yapıyorum. Aracımla gidip Kur'an'ları nerdeyse gidip alıyorum. Haftada bir Dergah'taki ambardan Kur'an'ları alıp onarırım. Her bir Kur'an açınca içim gidiyor. Kur'an'ı Kerim içerisine su veya elektrik faturası koymaya hakkımız yok; çünkü Kur'an Allah'ın kalemidir. " diye konuştu.

 

"Dünyada en büyük servetim; Kur'an'dır"

Tamir için getirilen Kur'an'ı Kerimleri tek tek kontrol ettiğine vurgu yapan Sinekli, "Bu hizmeti; 5 senedir yapıyorum. Gece gündüz demeden eksiksiz bir şekilde Kur'an'ı Kerim' onarıyorum. Dışarıda işim varsa halledip, tekrar eve gelerek Kur'an'ı Kerim'i onarmaya devam ediyorum. Getirdiğim Kur'an'ları inceleyip neye ihtiyacı olduğuna çözüm ararım. Kur'an'ın yedek yaprakları bende var.  Eğer tamir edeceğim sayfanın yaprağı burda yoksa fotokopi çekerim.  Kur'an'da; 6666 Ayet, 114 Sure var. Yırtık, gevşek olmuş fark etmez neyi eksikse seve seve ve can-ı gönülden hizmet yapıyorum. Dünyada en büyük servetim; Kur'an'dır. Kur'an'a baktıkça gönlüm rahatlıyor." ifadelerini kullandı.

 

"Onarımı; sabırlı bir şekilde yavaş yavaş yapıyorum"

Onardığı Kur'an'ı Kerimleri temizlediğini de belirten Sinekli, "Bana gelen Kur'an'ın sayfalarını tek tek kontrol ederim. Bazen okunmamaktan dolayı Kur'an sayfaları birbirine yapışmış halde oluyor. Sayfa yırtıksa hemen yapıştırırım. Genelde Bakara Suresi'ndeki sayfalar eksik oluyor. Onarımı; sabırlı bir şekilde yavaş yavaş yapıyorum. Tutkal ile sayfaları yapıştırıyorum. Yapıştırma işlemi yaparken sayfa numarasına dikkat ediyorum. Arapça ve Türkçe sayfa numarası okuyabiliyorum. Onardığım Kur'an'ı kalıba alıp bir gün bekletiyorum. Genellikle gece vakti çalışıyorum; sabaha kadar da kalıp tutmuş oluyor. Daha sonra Kur'an'ı kalıptan çıkarıp parlama ve temizleme işlemini yapıyorum.  Son bir bakım yaptıktan sonra silip temizliyorum ve Allah'ın izniyle leke kalmıyor. Onarımı biten Kur'an'ları kitaplıkta boyuna göre sıralıyorum. Kısacası her şey sırasına ve boyuna göre yapıyorum." dedi.

"Elazığ'a, Kızıltepe'ye ve Harran'da ihtiyacı olanlara Kur'an'ı Kerim gönderdim"

Bu işi para için yapmadığını ifade eden Sinekli, "Benden Kur'an'ı Kerim isteyen veya Kur'an'ını onarmamı isteyenlerden ücret almıyorum. 'Gönlünden ne geliyorsa ver' diyorum. Kur'an'ı Kerim çok hürmetli ve değerlidir. Kur'an, parayla satılmaz. Ticaret için satanlar var. Onarım için eski suni deri alıyorum. Param olsa yenisini alırdım. Derileri Kur'an'ın rengine göre alıyorum. Buradan Elazığ'a, Kızıltepe'ye ve Harran'da ihtiyacı olanlara Kur'an'ı Kerim gönderdim. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir