• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Kız İmam Hatip Lisesinde Muhammedi Sevgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Bitlis Kültür Merkezi konferans salonunda "Sevgili Peygamberim" adlı bir etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinlik, İmam Hatipte okuyan kız öğrencilerin yanı sıra halkın da yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sadece bayanların katıldığı etkinlik, Bitlis Hatuniye Kız İmam Hatip lisesi öğrencilerinden Seher Soyugüzel`in Kur`an tilavetiyle başladı.
 
Katılımcılara hitap eden Bitlis Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Nazan Elitaş, Allah Resulünün hayatını kendimize örnek almamız gerektiğini belirterek, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberi sevmek; onun sevdiklerini sevmek, sevmediklerini sevmemek ve ahlakını örnek almakla olur.
 
Hz. Peygambere inanmak ve onu sevmek imanın temel şartlarından biridir. Çünkü yüce Allah, onu bizzat seçmiş ve terbiye etmiştir. Kur`an`ın tabiriyle o en üstün ahlak sahibidir. Etrafına ışık saçan bir kandildir. İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran böyle bir şahsiyeti sevmemek mümkün müdür? Bizler peygamberi kendi ailemizden, malımızdan ve canımızdan daha çok sevmeliyiz. Onun sevgisini içimizde yaşatmaya çalıştığımız gibi, çevremize de sevdirmek için gayret göstermeliyiz" dedi.
 
Peygamberin hayatını kendi hayatımızın odak noktasına almamız gerektiğini dile getiren Elitaş, "Sorumluluklarımıza, yaşamımıza ve hayatımızın her alanına onun hayatını yerleştirmeliyiz. Onun sevgisini evlatlarımıza aşılamalıyız...
 
Hz. Peygamberin hayatı incelendiğinde görülecektir ki, o, Allah`a gönülden bağlanmanın, onun emirlerini aşkla yaşamanın, insanların ızdırabına ortak olmanın örnekleri görülecektir" ifadelerini kullandı.
 
Etkinlik, Kız İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler ve okudukları Esmaül Hüsna ile devam etti. Etkinlik tiyatro gösteriminin ardında yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir