• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Güneşin Güzel Yüzüne Kanıp Hasta Olmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sert ve soğuk geçen kış mevsiminin ardından havalar ısındı. Yarından itibaren hava sıcaklıklarının daha da artmasının beklendiğini belirten Uzm. Dr. İsmail Özcan , bazı hastalık risklerinin de arttığını anlattı.

Bahar aylarında havadaki nem ve iyon dengesinin değişmesiyle ortaya çıkan bahar yorgunluğunun önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Özcan, yaşanan hava değişiminin sonucu olarak cilt damarlarında daralma, cilt kuruluğu ve saçlarda dökülme olabileceğini belirtti.

Çocuk ların da güneşe maruz bırakılmaması gerektiğini kaydeden Dr. Özcan, şunları söyledi:

“Özellikle vücudunun herhangi bir bölümünde alerjiye bağlı cilt sorunları olan küçük yaştaki çocuklar güneşe maruz bırakılmamalı. Bahar aylarında olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için temiz ve açık havada düzenli yürüyüşler yapmanın, beslenme alışkanlığına dikkat etmenin, bol meyve ve sebze tüketmenin, odaları sık havalandırmanın, ani ortam ve ısı değişikliklerinden korunmanın faydalı olacağını unutmamak gerekir. O anki hava durumuna aldanmayarak kıyafet açısından önlem almak ve mutlaka yedek bir ceket ya da mont bulundurmak faydalı olacaktır. Özellikle astım veya benzer diğer alerjik hastalıkları olanların daha da dikkatli olması gerekir.”

CİHAN
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir