• DOLAR 32.501
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.298
  • ...
Kulp`ta Muhammedi Coşku- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Köy Der tarafından Kulp ilçesinde ilk defa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. Mücahit Can Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed ve Ahmet Şanlı tarafından okunan mevlitle devam etti.

Grup Vuslat sanatçılarından Mahfuz ve Beheşti tarafından ilahi ve ezgiler okunan programda, bazı gençlerin ilahiler eşliğinde halay çektiği görüldü.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Mola Abdulbari Çelik, peygamber sevgisine değinerek "Kim kapısını peygambere açtıysa Allah onların kalplerinde nurlandırdı. Kim şehrini, köyünü peygambere açtıysa Allah huzuru, bereketi ve rahatı onlara verdi. Ey Kulp halkı siz de Medine halkı gibi kapınızı peygambere açtınız vallahi Allah size huzur verecektir, size hayırlı kapılar açacaktır" dedi.

"İnsanlar onunla özgürleşti"
Peygamber aşkı ile insanların özgürleştiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mekke halkı peygambere ilk seferde karşı çıktılar. Allah da peygamberine `açıkça çık ve dinimi açıkla` dedi. O da Haşimoğullarını İslam`a davet etti. Bu gün peygamber burada olsaydı biliyor musunuz ne diyecekti `kim la ilahe illallah derse kurutuluşa erecektir, zulümden kurtulacaktır.`"

"O cahili toplumdan insanlığa önderlik edecek bir nesil yetiştirdi"
Tüm engellemelere rağmen davasından vazgeçmeyen peygamberimizin (sav), o cahili toplumdan insanlığa önderlik edecek bir nesil yetiştirdiğini vurgulayan Çelik, O nesil ki dünyanın tüm rahatlıklarını bırakıp Allah Resulünün zorlu yolculuğuna iştirak ettiler. Ey kardeşlerim garip bir devirdeyiz. Malum herkes halinden şikayetçi komşu komşudan, baba oğuldan şikayetçi. Ey Müslümanlar İslam`a sarılalım, kalbimize Allah, peygamberini ve dostlarını yerleştirelim.

"Birbirimize sahip çıkalım"
Ey Müslümanlar bize haber gelse, kardeşinin evine ateş düşmüş dense duracak mısınız vallahi durmayacağız. Biz bir birimize sahip çıkalım ellerimizi birbirimize kenetleyelim, şeytan ve yandaşlarına karşı birlik olalım. Allah ve resulünden ayrılmayalım, İslam davası emin eldedir. Biz inanıyoruz ki, Allah davasını sürdürenleri koruyacaktır. Kim geride kalırsa zarar edecek Pişman olacaktır. Allah bizleri İslam şuuru ile şuurlandırsın, bizleri gaflet, dalalet, küfür ve nifaktan korusun" diyerek konuşmasına son verdi.

"Bizi biraraya getiren onun sevgisidir"

Türkçe konuşma yapan Muzaffer Karavil ise, bu topluluğu bir araya getiren şeyin peygamber sevgisi olduğuna dikkat çekerek, "Ey Kulplu kardeşlerim Allah, peygambere duyduğunuz bu muhabbet ve sevgiyi ebedileştirsin, mahşere kadar bu sevgiyi kalbimizden çıkartmasın. Bizler Peygamber sevgimizi yere ve göğe duyurmaya geldik.

Peygamberi anlatmak kolay bir şey değil çünkü yerin ve göğün sahibi olan Allah sevdi onu, insan ve cinlerin kalplerine peygamberinin sevgisini yerleştirdi. Onu gönderdiği zaman tüm dünya karanlık içindeydi, öyle bir asırda geldi ki, yer yeryüzünde Allah`ı (cc) bilen kimse kalmamıştı, semavi dinler bile Allah`a eş koşma durumuna getirilmişti. Yeryüzünde Allah`ın nuru ve bereketi peygamberimiz o karanlıkları yırtarak yeryüzüne geldi. Allah Resulü güzel ahlakı ile o vahşi topluma Allah`ın dinin tebliğ etti. Kız çocuğunu diri diri gömen Hz Ömer Resulullah ile tanıştıktan sonra bir adım bile peygamberin arkasından ayrılmıyordu. Sonra dünya Hz Ömer`in adaletine şahitlik etti. Aslında bu adalet Hz Ömer`in değil İslam`ın, Allah`ın ve Resulünün adaletidir" dedi.

Seslendirilen ilahilerle coşkulu anların yaşandığı program, yapılan duayla son buldu. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir