• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: Ümmet olarak birleştirmeli ve olumsuz gidişe son vermeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam ülkesinden çok sayıda âlim ile kanaat önderinin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan "Kudüs öncüleri kılıcımızı taşıyor" konferansında konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, İslam ümmeti ve vicdan sahibi tüm ülke yöneticilerinin siyonist işgalcilerin zulmüne artık dur demesi, adaletsiz düzeni değiştirmesi gerektiğini söyledi.

"Birbirimizi Müslümanca sevdiğimiz gün Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır"

İslam dünyasının içerisinde de maalesef sorunlarının olduğunu ancak bu sorunların ümmet içerisinde çözümlenmesi gerektiğini belirten Turan, " Resul-i Ekrem (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bir hadisi şerifinde; 'iman etmedikçe cennette giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de kâmil anlamda iman etmiş sayılmazsınız' buyuruyor. Bizler, İslam dünyasının yöneticileri olarak, batılı emperyalistleri değil, birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizi Allah için Müslüman olduğumuz için sevmek zorundayız. Ancak müminler kardeştir! ayetine uygun olarak, birbirimizi kardeş olduğumuz için sevmek zorundayız. Birbirimizin kardeşlik hukukuna riayet edip birbirimizi Müslümanca sevdiğimiz gün, inanıyorum ki, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuştuğu gün olacaktır." dedi.

"Çözümü batıdan değil birbirimizden beklemeliyiz"

Turan, "Çözümü başkalarından, batılılardan Amerika'dan, emperyalist güçlerden değil, çözümü kendimiz konuşarak, oturarak, birbirimizden beklemek zorundayız. Filistin'de işgal edilen, katledilen sadece Filistinli kardeşlerimiz değildir. Esasında insanlık değerleri de bugün katledilmiştir. Siyonist israilin tankları sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, esasında hepimizin üzerinden, ümmetin onurununda üzerinden geçmektedir maalesef. Artık bu utanılacak duruma, bu olumsuz duruma bir an önce son vermeli, ellerimizi ve yüreklerimizi bütün bir İslam ümmeti olarak birleştirmeliyiz." diye konuştu.

Kudüs için gösterilen çabaları çok önemsediğini ve Türkiye olarak Filistin'in davasının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Turan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu çabaları hürmetle selamlıyorum. Kudüs'ü şerifi selamlıyorum. Kudüs'ü şerifin tüm mücahitlerini selamlıyorum. Kudüs'ü şerifi muhafaza etmek için mücahit yetiştiren anaları selamlıyorum. Hepimizin bütün İslam ümmetinin adına bedel ödeyen, Kudüs'ü şerifin yiğit gençlerini selamlıyorum. Allah'ın vaadine inanıyorum. Bir gün mutlaka hak galip gelecektir. İnşallah bu çok uzun zaman geçmeden olacaktır. Biz Türkiye olarak Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde devletimizle hükümetimizle ve bütün milletimizle birlikte Filistin halkının ve haklı davasının yanındayız. Bedeli ne olursa olsun bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir