• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya hem Doğusunda hem de Batısında sorun yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Agresif ve yayılmacı dış politikasından dolayı Batı Dünyası ile sorunlar yaşayan Rusya’nın Doğuda da başı belada

Ruslar Japonya sınırına yakın Kuril Adaları'na bağlı Matua Adası'nda ilk defa Bastion kıyı güvenlik savunma sistemleri konuşlandırdı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Matua Adası'nda ilk defa Bastion kıyı güvenlik savunma sistemleri konuşlandırıldı." denildi

Rus yapımı Bastion kıyı savunma sistemi, çeşitli yüzey gemilerine karşı saldırı amacıyla kullanılıyor.

Kuril Adaları’nın merkezindeki Matua Adası, İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya tarafından donanma üssü olarak kullanılıyordu.

Rusya ile Japonya arasındaki Kuril sorunu

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Sovyetler Birliği, Japonya'nın Pasifik Okyanusu ile Ohotsk Denizi'ni birbirinden ayıran yaklaşık 1300 kilometre boyunca uzanan Kuril Adaları'nı 1945'te ilhak etmişti.

İlhakın ardından Japonya tarafından da "Kuzey Bölgeleri" olarak adlandırılan toprak parçası konusundaki uyuşmazlık nedeniyle Rusya ile Japonya arasında barış antlaşması imzalanması için yapılan görüşmelerde taraflar sonuca ulaşamıyor.

Ukrayna ile sorun

Aynı şekilde Barı sınırında önce Kırım'ı işgal eden daha sonra Ukrayna'ya ait Donbass bölgesinde ayrılıkçılara destek sağlayan Ruslar daha önce Gürcistan ile de sorun yaşamış ve Osetya'yı işgal etmişti.

Ruslar komünizm döneminden kalma emperyalist ve yayılmacı politikalarını sürdürdükleri her yerde sorunların doğmasına neden oluyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir