• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
Adana beldelerinde Kutlu Doğum heyecanı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen `Kutlu Doğum` etkinlikleri coşkuyla devam ederken Seyhan ilçesi Sarıhamzalı ile Sarıçam ilçesi Sofulu Beldelerinde iki ayrı program yapıldı.
 
Sarıhamzalı Beldesinde Kutlu Doğum coşkusu
Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı beldesi Yeni Cami önünde `Kutlu Doğum` programı düzenlendi. Çoğunluğu Zaza olan belde halkı programı ilgiyle izlerken birçok kişi ise etkinliği ailece damlarından takip etti.
 
Veysi Sonkaya hocanın Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Kervan`nın seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Zaza`ca parçalarla devam etti.
 
Mevlid`i Şerifin de okunduğu programda; Özlem Yıldırım isimli küçük kız çocuğunun seslendirdiği şiirle duygulu anlar yaşandı. Peygamber efendimize hitaben yazılmış şiiri dinleyen izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadılar.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Emre, konuşmasında Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabının hayatından kesitler sundu. Peygamber efendimizin insanların kurtuluşu için çektiği sıkıntılara değinen Emre, O`nun ümmeti olan Müslümanların da tebliğ görevini sürdürerek O`na layıkıyla ümmet olması gerektiğini anlattı.
 
Sık sık salâvatların getirildiği program, ilahi ve ezgiler ile devam etti. Program Veysi Sonkaya hoca tarafından yapılan kapanış duasıyla son buldu.
 
Bir etkinlik de sofulu beldesinde gerçekleşti
Peygamber Sevdalılarının diğer bir etkinliği de Sarıçam ilçesine bağlı Sofulu Beldesi`nde gerçekleşti. Beyazgelincik Düğün Salonu`nda Kuran tilavetiyle başlayan program, ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Türkçe Mevlid`i şerifin de okunduğu etkinlikte hep bir ağızdan salâvatlar getirildi.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Emre Hoca; Peygamber sevgimizle birlikte peygambere bağlılığımızı da çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerektiğini ifade ederek; "bir insan düşünün ki O`nu sevmedikçe, O`na tabi olmadıkça Allah sizden razı olmayacak ve cennete gidemeyeceksiniz. İşte bu insan Hz Muhammed`dir (SAV)" dedi.
 
Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, geceye renk kattı. Etkinlik, yapılan dua ile son buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir