• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
HÜDA PAR Manisa il Başkanı Seyitoğlu'ndan köpek saldırısında yaralanan Mert'e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Akmescit Mahallesi'nde kendi evinin avlusunda oynarken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki Mert Dilek'i HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu evinde ziyaret etti.

Aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Seyitoğlu, yaşananlara tepki göstererek yetkililerin gereken adımları bir an önce atması gerektiğini belirtti.

"Bununla ilgili gerek belediye gerekse valilik gerekli tedbirleri almalıdır"

Seyitoğlu, "Mert Kardeşimiz bu saldırı sonucunda ağır yaralandı. Benzer vakalar Ankara ve birçok şehirde yine vuku bulmuştu. Maalesef ülkemizde mevcut olan köpek lobisi hayvan severlerin baskısı ile konu istismar edilmiştir. Ben şimdi soruyorum melek yüzlü Mert'in hesabını kim verecek? Travma yaşayan Mert'in annesine ne olacak? Mert'in ailesi kimden hesap soracak? Köpek lobi sevicilerinden mi? Yoksa yetkililerden mi? Elbette biz başıboş köpeklere kötülüğün yapılmasını, onlara eziyet edilmesini ve onlara zülüm edilmesini asla kabul etmeyiz. Ancak köpeklerin canını koruyalım derken insanımızın da can güvenliğini korumak ve bunun tedbirlerini almak mecburiyetindeyiz. Bununla ilgili gerek belediye olsun gerek valilik olsun gerekli tedbirleri almalıdır, acilen harekete geçmelidirler." dedi.  

"Kaç tane daha kardeşimiz parçalanacak? Daha kaç yavrumuz köpeklerin saldırına uğrayacak?"

Şehirlerinde bulunan başıboş köpeklerin derhal toplanılarak şehrin dışındaki barınaklara yerleştirilmesi gerektiğini belirten Seyitoğlu, "Bu barınaklarda beslenmelerini ve hayatlarının devam etmesini sağlamak lazım. Bu konu birçok defa medyaya düştü yalnız konuyla alakalı bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmış değil. Kaç tane daha kardeşimiz parçalanacak? Daha kaç yavrumuz köpeklerin saldırına uğrayacak? Ağır travmalar yaşayacak? Bunu göz önünde bulundurmamız lazım. Maalesef bu saldırılarda sadece korku panik değil vücutta kalıcı bir izin olması, ömür boyu vücudunda kalan izi taşıyacak olması, organ kaybına sebep olması ve belki bir travma yaşayacak olması gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir