• DOLAR 32.548
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2429.59
  • ...
PKK Çekilirken Asker Ne Yapacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın iki numarası Murat Karayılan ’ın PKK ’lıların 8 Mayıs’tan itibaren çekilmeye başlayacağını açıklamasının ardından gözler çekilme güzergâhlarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına çevrildi.

Milliyet`in askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre TSK , valilerin onayıyla operasyon düzenlemesine olanak tanıyan İl Özel İdaresi Kanunu’na göre hareket etmeyi sürdürecek. TSK’nın alacağı tutuma dair formüller şunlar:

1- Kışlada kalacaklar: 8 Mayıs’tan sonraki süreçte valilerden çekilme güzergahındaki birliklere “operasyon onayı” çıkmaması gündeme gelebilecek. Bu durumda TSK’nın muharip unsurları kışlada kalacak ve süreç sonlanana kadar operasyon yapamayacak.

2- Kontrollü takip: TSK’nın muharip unsurları operasyona çıkmayacak ancak TSK bölgede istihbari faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Başta F-4 jetlerinin keşif uçuşuna olanak tanınması ve insansız hava aracı Heron’ların faaliyetlerini yürütebilmesi için TSK unsurları bölgedeki kısmi hareketliliğini sürdürecek.

3- Tesadüfi karşılaşma: Kolluk gücünü icra etmek ya da başka gerekçelerle operasyon yetkisi alan TSK unsurlarının geri çekilme güzergahında PKK`lılarla “tesadüfi karşılaşma”sı da ihtimaller dahilinde. Bu durumda inisiyatifin birlik komutanının yetkisinde olacağı belirtiliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir