• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Gül: Yıllar süren uyuşmazlıklar çözüme kavuşturulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Gül, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Adalet Bakanı Gül ile Başkan Atalay, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) aralarında sendikal uyuşmazlıkların çözümünün de yer aldığı yeni ihtisas mahkemelerinin belirlenmesine yönelik kararına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Bakan Gül, İnsan Hakları Eylem Planı (İHEP) çerçevesinde sendikal mücadelenin daha iyi noktaya ulaşmasına yönelik istişareler yaptıklarını, sendikal örgütlenmenin anayasal hak olduğunu söyledi.

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre sendikal uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin davaların çok uzun sürdüğünü, bu konuda Türk-İş ve diğer sendikaların tespitlerini de hedef planına daha önce aldıklarını ifade eden Gül, Resmi Gazete'de yayımlanan HSK kararıyla sendikal uyuşmazlıklara bakacak ihtisas mahkemesinin kurulduğunu hatırlattı. Bu mahkemelerin sadece belirlenen uzmanlık alanlarına ilişkin davalara bakacağını belirten Bakan Gül, “Böylece yıllar süren uyuşmazlıklar değil de çok daha ivedi bir şekilde bu yargılamaların erken ve uzman hakimler, yargı mensupları eliyle çözüme kavuşturulmasını hedefliyoruz. Bu uygulamayı takip edip, sonrasında ayrıca ihtiyaç olan hususları da hayata geçireceğiz” dedi.

Adalet Bakanı Gül, bir yerde işçi varsa, ücretle geçinen kim varsa onun talebinin kendileri için baş tacı olduğunu belirterek, o taleplerin gecikmeksizin yerine gelmesinin temel yaklaşımları olduğunu kaydetti. İHEP çerçevesindeki adımları atmaya ve reformları sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizen Bakan Gül, “Amacımız adliyeye yolu düşen herkesin adil karara makul sürede ulaşması, adaletin güçlenmesi ve vatandaşımızın hukukun zorlaştırıcı yönü değil, kolaylaştırıcı yönüyle muhatap olması. Bu konuda hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hedeflerimizi uygulamaya geçirmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir