• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Erciş`te Kutlu Doğum coşkusu halı sahaya sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Erciş Şehir Stadında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine binlerce kişi katılırken bayanların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Etkinlik, Muhammed Şafi Hocanın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Huşu içinde dinlenen Kur`an tilavetinin ardından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa ve Grup Rahmet sanatçılarının okuduğu birbirinden güzel ezgi ve ilahiler katılımcıları adeta mest etti.

Etkinlik bölgenin kanaat önderlerinden Celal Bozdaş Hocanın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına salât ve selamla başlayan Bozdaş Hoca, Allah-u Teâlâ`nın Hz. Muhammed`e çok değer verdiğini, bu yüzden O`ndan sonra kimseyi Peygamber olarak göndermediğini söyledi.

"Allah`ı seven O`na ittiba etmeli"
Allah-u Teâlâ`yı sevdiğini iddia edenlerin Hz. Muhammed`e ittiba etmesi gerektiğine dikkat çeken Bozdaş Hoca, "O sadece bir elçi değildir, O aynı zamanda Kur`an-ı açıklayandır. İnsanlara önderlik yapandır. Çünkü Muhammed (sav) gelmeden önce Arap yarımadası ve daha doğrusu dünya, bir karanlık içerisinde yüzüyordu. Fakat Hz. Muhammed (sav) geldikten sonra şafak doğuyor. Resulullah (sav) ışığın kaynağıdır. Sahebeler o ışıktan kaynak alıyordu. O İnsanlar bedel ödediler. Bu davaya sahip çıktılar. Bedelsiz, dünyada ne madde ne mana elde edilemez" dedi.

"Hz. Muhammed insanları Allah`a kul etmek istiyor"
Asırlardır İslam dininin üstü örtülmeye, Hz. Muhammed`in (sav) de unutturulmaya çalışıldığını söyleyen Bozdaş, tüm bunlara rağmen İslam davasını önüne hiçbir şeyin geçemediğini kaydederek, "Bugün dünya, `Biz özgürlüklerin yanındayız` diyor. Fakat biliyorsunuz sınırsız özgürlük insanın değildir; sınırsız özgürlük hayvanlarındır. Çünkü Allah, insana belli bir ölçüde özgürlük tanımıştır. İnsanlar insanlığa kul, köle olmayacak. Dünyaya kul köle olmayacak. Makama kul köle olmayacak. İnsan sadece ve sadece Allah`a kul olacak" ifadelerini kullandı.

"Batı kadını reklam aracı olarak kullanıyor"
Bozdaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle bugün batı dünyası kadınlar üzerinde bu dini küçülterek kadın haklarını ihlal ediyor diye insanların kafasında şüpheler oluşturuyor. Hâlbuki Hz. Muhammed kadına öyle bir değer biçti ki dedi ki: `Cennet annelerin ayakları altındadır.` Eğer bir anne evladından razı değilse o evladın akıbetinden korkulurdu. Koca, eşine hizmet etmek zorundadır. Onun nafakasını temin etmek zorundadır. Fakat batı bugün kadını bir reklam aracı olarak kendi menfaatlerine peşkeş ediyor. Eğer biz bu dinin tekrar yeryüzüne hakim olmasını istiyorsak, dinin güzelliklerini görmek istiyorsak her bir fert Ebubekir, Ömer, Osman, Ali, Mus`ab gibi olmaya gayret göstermelidir. Bacılar sizler de Sümeyye, Nesibe, Fatıma, Zeynepler gibi olmaya gayret göstereceksiniz ki bu din-i Muhammedi tekrar yeryüzüne hâkim kılsın. Yeryüzüne adaleti getirsin. Elhamdülillah görüyoruz. Eğer gayemiz bu olmasaydı sizler bugün her biriniz ayrı bir yerden bu aşkla burada toplanamazdınız. Bu vesileyle bu aşkın devamını, bu aşkın yaşamasını sizlere ve bütün ümmet-i Muhammed`e nasip olmasını diliyorum."

Bozdaş hocanın konuşmasının ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçısı Mustafa ve küçük kız çocuklarından oluşan bir grup, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlikte ayrıca, İhya Tiyatro Grubu, Bedir Savaşı konulu bir tiyatro sahneledi.
Etkinlikte dikkat çekici bir diğer şey de tiyatro sonrası okunan marşlara erkek katılımcıların halayla eşlik etmesi oldu.

Etkinlik Yakup Arıkarınca Hocanın okuduğu dua ile son buldu.
(Fırat Arslan/Hamza Kaya/Sinan Bilici - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir