• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Yapıcıoğlu: Bizim yıllardır söylediklerimizi hükümet şimdi söylemeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da yayın yapan Edessa TV'de Şeref Toprak'ın sorularını cevapladı.

Asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, asgari ücretin tanımının değiştirilerek vergilerden arındırılması ve anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyleyerek, belirlenecek ücretin açlık sınırının üzerinde olması çağrısında bulundu.

"İstihdamı artırarak ve ihracat yaparak ekonominizi büyütmelisiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz söylemi, artan döviz ve kriz üreten ekonomi politikasıyla ilgili görüşlerini sunan Yapıcıoğlu, "Siz ekonomiyi büyütmek istiyorsanız ve bu büyümeden milletin nasiplenmesini istiyorsanız yapmanız gereken şudur; üreterek, istihdamı artırarak ve ihracat yaparak ekonominizi büyütmelisiniz. Bizim yıllardır söylediklerimizi hükümet şu anda söylemeye başladı. Dedi ki, ‘biz öyle bir çizgi tutturacağız ki üreterek istihdamı, ihracatı artıracağız, cari açığı azaltacağız.' Biz defalarca her ay düzenli olarak ekonomi ile ilgili her vesileyle yaptığımız açıklamalarda ‘cari açık ciddi bir sıkıntıdır, siz bu cari açığı aşağı çekmezseniz, açık finansman çalışmaya alışırsanız sıkıntı yaşarsınız.' demekteyiz. O sıkıntı geldi şu anda hep birlikte yaşıyoruz. Yanlış var ama bir sürü yanlışın arasında hükümetin doğru yönde atacağı bir adımı muhalefet yanlış olarak niteliyor. Madem yüzlerce yanlışı var ‘bu da yanlıştır' demesini anlamakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğru kimden gelirse gelsin desteklediklerini, yanlışı kim yaparsa yapsın karşı çıktıklarının altını çizen Yapıcıoğlu, "Biz muhalefetiz diye iktidarın doğrularına karşı çıkmayız. Yanlışlarına karşı çıkarız. Doğrularına da doğru deriz. Doğru kimin olursa olsun doğru deriz" dedi.

"Asgari ücret yüzde 50 açlık sınırının üzerinde olmak zorundadır"

Asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, "Asgari ücretin açlık sınırının bir miktar üzerinde olması lazım. O miktar ne kadardır bana göre en az yüzde 50 açlık sınırının üzerinde olmak zorundadır. Bir memleket düşünün asgari ücretlisi açlık sınırının altında. Emeklileri açlık sınırının altında, memurlarının önemli bir kısmı da yoksulluk sınırını altında. Mutlaka ciddi bir şekilde hükümetin bunu üzerine eğilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"Tesettürle ilgili Anayasal bir güvence getirilmelidir"

Şu an fiilen başörtüsüyle ilgili bir sorunun olmadığını ama bunun defakto bir durum olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Yarın bir gün hükümet değiştiğinde, başka birisi iktidara geldiğinde o sorunlar yine yaşanır. O yüzden tesettürle ilgili Anayasal bir güvence getirilmelidir. Hiç kimsenin kendi inancına aykırı bir davranışa aykırı davranmaya zorlanamayacağına dair hüküm getirilmeli" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir