• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Şırnak`ta Kutlu Doğum Coşkusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu, Şırnak merkezde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Yoğun katlımın gerçekleşen etkinlik Molla Mahmut Bezer`in okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı, Nuh Eğitim Der Başkanı Emcet Yalçın`ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Allaha hamd Peygambere salât ve selam getirerek başlayan Yalçın, "Saygıdeğer Şırnaklı Peygamber Sevdalıları ilimizde üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Mevlit etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Bir yıl aradan sonra tekrar bir aradayız ve yine Kutlu Doğum ayı olan Nisan ayındayız. Bize bu onuru bahşeden Yüce Mevla`mıza binlerce hamd-u senalar olsun"

Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları ve Botan Kız İlahı Grubu sahneye çıkarak bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.

Allah Resulü bizim kurtuluşumuzdur
Programa konuşmacı olarak katılan Molla Osman Teyfur, yeryüzünde izzetli, huzurlu ve saadetli bir hayatın yaşanması için İslam dininin gönderildiğini ifade ederek, "Ey Müslümanlar! Kur`an-ı Kerimin gönderiliş amacı hiç şüphesiz onunla amel edilmesi içindir. İnsanların yegâne kurtuluşu Allah`ın dinine tabi olmaktır. Allah`ın dininden başka bizi kurtaracak bir din yoktur. Ve bu hayatta yaşanılan her ideoloji her hayat nizam her kanun birer dindir. Eğer bizim hayat tarzımız Allah`ın dinine uygunsa biz İslam`ı kabul etmiş Müslümanlarız. Başka bir ideolojiye göre hayatımızı şekillendiriyorsak Müslüman olamamışız demektir. Çünkü Müslüman her şeyini Allah`a teslim edendir. Bütün batıl inançları batıl kanunları hayatımızdan atalım, Allah`ın bizim için seçip gönderdiği İslam`ı hayatımıza benimsetelim. Bizim yalnızca kurtuluşumuz Allah ve onun Resulü`ndedir" dedi.

Şeytan kötülüğü güzel olarak gösterir
Konuşmasına şeytanın insanlar üzerinde ki etkisinden bahsederek devam eden Teyfur, "Ey Müslümanlar! Şeytan size yalan ve batıl düşünceleri süslü ve lüks bir hayat tarzı olarak gösteriyor. Aziz İslam`ı ise çok ağırmış gibi gösteriyor. Allah-u Teâlâ, Kur`an-ı Kerim`de, `Şeytana kanmayın zira o sizin apaçık bir düşmanınızdır` diye belirtiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kutlu Doğum şehidi Sümeyye Çelik`in geçen sene okuduğu şiir dinlettirildi. Şiir`in okunduğu sırada katılımcıları gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Program Molla Cevher Hoca`nın yapmış olduğu kapanış duasıyla son buldu.
(Mustafa Erkan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir