• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Adıyaman’ın il oluşu çam ve badem fidanları dağıtılarak kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Huzurun hüküm sürdüğü Adıyaman’ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle de ülke ekonomisine ciddi katkısı olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, zengin kültürü ve eşsiz tarihi değerleriyle kadim bir kent olan Adıyaman’ın herkes tarafından görmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.

 

Kılınç yaptığı açıklamada, "Kültür, inanç ve kültür turizminin bir arada yer aldığı Adıyaman’ımız, Anadolu’nun kültürel dokusunun bütün özünü içerisinde barındıran bir ildir. Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu güzide kent, yine yüzyıllardır herkesin kardeşçe yaşadığı bir yer olarak dikkat çekmiştir." dedi.

Daha yeşil bir Adıyaman için fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılınç, "1 Aralık 1954'te Adıyaman il oldu. Bu yıl il oluşumuzun 67'nci yıl dönümüdür. Bu yıl dönümü vesilesiyle 2 bin 500 çam fıtığı ve 2 bin 500 badem fidanı olmak üzere toplamda 5 bin fidan dağıttık. Bizim hedefimiz daha yeşil bir Adıyaman. Biz geldiğimiz de kişi başı 2 buçuk metrekare yeşil alan vardı. Şuan 3,85 metrekaredir. Kısa sürede inşallah 6 buçuk metrekareye çıkarmayı düşünüyoruz. Geçen yıl 60 bin diktik daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir