• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Cumhuriyet Gazetesi krizde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Cumhuriyet Gazetesi ekonomik sorun yaşadığını okurları ile paylaştı.

Dövizdeki hızlı yükseliş nedeni ile kâğıt, baskı, kırtasiye, dağıtım gibi temel giderlerin arttığına değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üretim, yani kağıt-baskı vb. giderlerin maliyetleri yüzde 77,4 oranında artmıştır, her geçen gün ve saat de artmaktadır.

Bu ekonomik zorluklar karşısında basın-yayın işleri dışında hiçbir yan geliri olmayanbir patron, sermaye grubu ya da siyasi çevreye ait olmayan; ballı kredilere, siyaseten oluşturulan havuzlardan aktarılan yandaşlık desteklerine dayanmayan Cumhuriyet gazetesi, yaşamını sürdürmek için kendi bağımsız gücüne ve sadık okuyucusuna dayanmaktadır. 

Gazetemizin yetkili kurulları olan başta Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu olmak üzere, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu ve Yeni Gün Haber Ajansı A.Ş. Yönetim Kurulu’nda da bu ekonomik sorunlar ele alınmış, çözümleri konusunda görüşmeler yapılmış, temeli Cumhuriyet ilkelerine dayalı gazetenin yaşaması için ciddi ekonomik ve mali önlemler alınması konusunda kararlar verilmiştir.

Bu kararlardan kimileri şöyledir:

1. Gazetenin Cumartesi eki yayından kaldırılmıştır.

2. 20 Sayfa olan gazetemiz zorunlu olarak 14 sayfaya indirilmiş, renkli sayfalar azaltılmıştır. 

3. Genel giderlerde en yüksek derecede tasarruf sağlanması için önlemler alınmıştır.

4. Aralarında emeklilikleri gelmiş bulunanların da yer aldığı 8 çalışanıyla yollarımız -tüm yasal kazanım ve hakları ödenerek- üzülerek ayrılmıştır. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir