• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Kutlu Doğum için 5 bin gazete ücretsiz dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kendilerine gazete ulaştırılan esnaf memnuniyetini dile getirerek, halkın bilinçlendirilmesi ve Resulullah`ın nurlu doğumunun idrak edilmesi adına yapılan bu çalışmadan dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
 
"Bu fedakârlıkları takdir ediyoruz"
Bunun büyük bir hizmet olduğunu aktaran Emrullah Yılmaz, "Bunda emeği geçenlerden Allah razı olsun halkın bilinçlendirilmesi adına yapılan bu fedakârlıkları takdir ediyoruz. Bu çok hayırlı bir hizmettir. Biz olaya böyle bakıyoruz." dedi.
 
"Gazetemizin bunları gündeme getirmesi güzel bir davranıştır"
Kutlu doğum etkinliklerinin Van olay gazetesi tarafından gündemleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Cengiz Acar ise, "Gazetemizin bu tür programları gündeme getirerek Müslüman kardeşlerimize iletmesi, gerçekten güzel ve hoş bir davranıştır. Bu inşallah Müslümanların da destekleriyle daha iyi bir noktaya gelir" şeklinde konuştu.
 
Abdullah Acar adlı esnaf da Peygamber efendimiz`in (sav) kutlu doğumu vesilesiyle yapılan çalışmanın çok güzel ve yerinde bir çalışma olduğunu belirterek, efendimizin her vesile ile insanlara anlatılması gerektiğini ifade etti.
 
Gazeteyi gönüllü olarak dağıtıyorlar
Gazeteyi gönüllü olarak dağıtan Peygamber sevdalısı gençlerden Musa Baran, esnaflar tarafından çok iyi karşılandıklarını belirterek, "Bu gazetemizi esnaf ve halkımıza dağıtıyoruz. Esnafımız bizleri oldukça iyi karşıladılar. Bizlerde çorbada bir tuzumuz olsun niyetiyle bu gün işimizi bırakıp gazeteyi dağıttık." şeklinde konuştu.
 
"5 bin gazete ücretsiz dağıtıldı"
Öte yandan bilgi veren Van Olay Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Fikret Özkan ise Nisan ayını şereflendiren ve bereketlendiren kutlu doğum vesilesiyle bir katkılarının olması amacıyla böyle bir çalışmaya imza attıklarını kaydederek, "Van Olay Gazetesi olarak 8 sayfalık özel bir ek yayınladık. Bu ekimizde 2006 yılından bu yana Van`da stadyumlarda başlayan ve bugün artık meydanlara sığmayan ve bu sene kale miting alanında yapılacak olan kutlu doğum etkinliğine tüm Van halkımızı davet etme amaçlı bir gayret içerisine girdik. Gazetemizle birlikte 5 bin ek sayı basarak esnafımıza ve halkımıza dağıttık." dedi.
 
Diyarbakır`da 21 Nisan`da milyonların katılımıyla gerçekleştirilen kutlu doğum etkinliğinden söz eden Özkan, "Belki de birçok dünyevi amaca hizmet edenlerin toplayamayacağı bir kalabalığın asırlar sonra Hz Muhammed Mustafa (sav) için bir araya nasıl geldiğine şahit olduk" ifadelerini kullandı.
 
"Ek sayımızda neler mi var?"
Kısaca gazete özel ekinden söz eden Özkan, şunları söyledi. "İlk sayfamızdaki "Haydi Vanlılar Mevlit Etkinliğine" başlıklı manşet haberimizde Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü sözcü ve başkanlarının etkinliğe davetleri yer alıyor. İkinci sayfamızda Vanlıların kutlu doğum etkinleri ile ilgili izlenimlerini aldık. Üçüncü sayfada Peygamber sevdalıları Platformuna üye STK` ların tanıtımı yer alıyor. Orta sayfamızda da dünden bu güne kutlu doğum etkinlikleri yani stadyumlardan meydanlara sığmayan Kutlu Doğum sevincini taşıdık. Ve en son sayfamızda ise Diyarbakır`da 21 Nisan Pazar günü yapılan ve 1,5 milyon insanın katıldığı tarihi kutlu doğum etkinliğine yer verdik." (Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir