• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alım gücü düşen vatandaşlarımız için adım atmaya hazırlanıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Faize karşı olduğunu bir kez daha vurgulayan Erdoğan, "Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiçbir zaman faizci olmadım. Bugün de yarın da asla faizci olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız. İstiyorlar ki ülke batsın, bitsin. Kendileri de hiçbir şey yapmadan iktidara otursun. İstiyorlar ki, bu millet kendi aklını bir kenara bıraksın başkalarının aklı ve çıkarı ile hareket etsin." dedi.

Erdoğan, "Para baronlarına karşı hangi mücadeleyi verdiysek, faiz lobisi ve üretim düşmanlarına karşı aynı mücadeleyi veriyoruz. Girdiğimiz hiçbir yoldan nasıl dönmediysek bu yoldan da dönmeyeceğiz." diye ekledi.

Döviz kurundaki hareketliliğe işaret eden Erdoğan, kur fiyat artışlarından kaynaklanan olumsuzlukları yakından izlediklerini söyledi.

Erdoğan, "Önemli bir kısmı küresel dalgalanmalar nedeniyle olsa da fahiş fiyat artışının mantıklı bir izahının olmadığını görüyoruz." dedi.

Faiz oranlarını artık ülkenin ihtiyaçlarına göre belirleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Kur dediğin bugün artar yarın düşer ama istihdam ve üretim kalıcı bir kazançtır." ifadesini kullandı.

"Stokçulara bu ülkeyi biz mezar edeceğiz"

Stokçulara sert tepki gösteren Erdoğan, "Biz bu mücadeleyi verirken doların yükselmesini bekleyip, malını 2 kat, 3 kat artıranlara söylüyorum, sonunuz hüsran olacak. Stokçulara bu ülkeyi biz mezar edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa bunun bedelini ödeyeceklerdir. Osmanlı bunun bedelini ağır ödetti, biz de ödeteceğiz. Birinci derecede Ticaret Bakanlığı olmak üzere bunların üzerine üzerine gideceğiz." diye konuştu.

"Vatandaşlar alışveriş yaparken de döviz alırken sağduyudan ayrılmasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, "Alışveriş yaparken de döviz alırken de sağduyudan ayrılmayın, uzun vadeli düşünmeyi tercih edin." çağrısında bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yüksek faiz, düşük kur üzerine kurulu sömürü düzenine bir daha bu ülke dönmeyecek. İşimize aşımıza bir daha kimseyi müdahale ettirmeyeceğiz.

Alım gücü düşen vatandaşlarımız için adım atmaya hazırlanıyoruz. Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Hayat pahalılığına kimseyi ezdirmeyeceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir