• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
NKP üyeleri Çernobilin yıldönümünde yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) aktivistleri Çernobil faciasına ve Çamlıbel Akkuyu'da, Akkuyu NGS Elektrik şirketi tarafından yapılması planlanan nükleer santrale dikkat çekmek için Ulu Camii önünde bir araya geldi.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında Mersin Ulu Camii önünde toplanan grup, buradan Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi'ne kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını grup adına Mersin Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Seyfettin Atar okudu.

 

Atar, Çernobil nükleer faciasının üzerinden 27 yıl geçtiğini ifade ettikten sonra, Çernobil faciasının olumsuz etkilerinin aradan geçen 27 yıla rağmen devam ettiğini belirtti.

 

Atar konuşmasını devamında, "Dünyanın en büyük nükleer santral kazası olan Çernobil faciasının sonucunda atmosfere bırakılan radyasyon, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının 200 katı. Son teknolojinin kullanıldığı nükleer santrallerde bile kazaların engellenemediğini, Nükleer'in çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği yarattığını ve yüksek toplumsal maliyetler ortaya çıkardığını biliyoruz" diye konuştu.

 

Daha sonra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bir konuşma yaparak, Türkiyenin Nükleer enerjiye ihtiyacının olmadığını ve kendi ihtiyacını karşılayabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunu vurguladı.

 

Yapılan açıklamaların ardından Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde bir araya gelen grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir