• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Petrol fiyatları düştü, Pompaya Yansıyacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Davut Işık

Petrol, yatırımcıların Omikron varyantı ve bu hafta 2022 başından itibaren uygulanacak arz politikasının belirlenmesi için yapılacak OPEC+ toplantısının fiyatlar için oluşturduğu riskleri değerlemesiyle pandemi başından beri en büyük aylık düşüşüne ilerliyor.

Önceki gün 77,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 73,22 dolar seviyesinde Dün 74,56 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 69,23 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrolün varili, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,70 artışla 71,79 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 68,47 dolardan alıcı buldu.

JET HIZIYLA GELEN ZAMLARA KARŞILIK İNDİRİMDE AYNI HIZLA GELECEK Mİ?

Ülkemizde hemen her şeyin fiyatı o kadar hassaslaştı ki dünyanın bir ucunda dolu yağsa sanki bizim bahçemiz yıkılmış gibi bu durum piyasaya acil zam olarak yansıyor. Öyle ki petrol fiyatlarının son aylarda sürekli artan bir ivme ile seyretmesi ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına günlük olarak yansıdı. Hatta benzin istasyonlarında kuyruk görmeye alıştık.

Şimdi buradan sesleniyoruz; Brent petrolün varili 1 Eylül’den bu yana ilk kez 71 doların altına gerilerken, uluslararası piyasalarda 70,77 dolardan işlem görmeye başlarken ülkemizde bu düşüşün indirim olarak yansıması ne zaman olacak? Jet hızıyla gelen zamlara karşılık indirimde aynı hızla gelecek mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir