• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan: Başıboş sokak köpeklerine bir an önce çözüm bulunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde okuldan eve dönerken köpeklerin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Koca, Mimar Sinan Mahallesi Altın Caddesi üzerindeki boş arazide başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

 

Ağır yaralanan Koca, Ankara Şehir Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alındı.

"Başıboş köpeklerin derhal toplanılarak şehrin dışındaki barınaklara yerleştirilmesi gerekir"

12 yaşındaki Enes Koca'nın bir köpek sürüsünün saldırısına uğradığını hatırlatan Karaarslan, "Kardeşimiz bu saldırı sonucunda ağır yaralandı. Benzer vakalar Ankara'mızda ve birçok şehirde yine vuku bulmuştu. Maalesef ülkemizde mevcut olan köpek lobisi hayvan severlerin baskısı ile konu istismar edilmektedir. Köpeklere biz kötülüğün yapılmasını, onlara eziyet edilmesini ve onlara zülüm edilmesini asla kabul etmeyiz. Ancak köpeklerin canını koruyalım derken insanımızın da can güvenliğini korumak ve bunun tedbirlerini almak mecburiyetindeyiz. Bununla ilgili gerek belediye olsun gerek valilik olsun gerekli tedbirleri almalıdır." dedi.  

"Bu konu birkaç defa medyaya düştü yalnız bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadı"

Şehirlerinde bulunan başıboş köpeklerin derhal toplanılarak şehrin dışındaki barınaklara yerleştirilmesi gerektiğini belirten Karaarslan, "Bu barınaklarda beslenmelerini ve hayatlarının devam etmesini sağlamak lazım. Bu konu birçok defa medyaya düştü yalnız konuyla alakalı bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmış değil. Kaç tane daha kardeşimiz parçalanacak? Kaç tane daha gencimiz, kızımız köpeklerin saldırına uğrayacak? Ağır travmalar yaşayacak? Bunu göz önünde bulundurmamız lazım. Maalesef bu saldırılar da sadece korku panik değil vücutta kalıcı bir izin olması, ölene kadar vücudunda kalan izi taşıyacak olması, organ kaybına sebep olması ve belki bir travma yaşayacak olması gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir." ifadelerine yer verdi.

Son olarak Karaarslan, "Bugün biz bir insana bir kişinin tokat atması sebebi ile kasten yaralamayı konuşuyor, bununla ilgili yasal düzenlemelerle kişinin hak ve hürriyetini korumaya çalışıyoruz. Sokak köpeklerinin saldırısıyla vücuduna çeşitli yaraların alınmasını hatta can kaybının yaşanacak olmasının korunmaya alınmaması gerçekten bir çelişkidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir