• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Bakandan `Yabancıya İş Vermeyin` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Iain Duncan Smith İngiliz firmalarından, yabancı işçilerden çok İngilizler`i işe almalarını isteyecek.

Bakan Smith, İspanya`da bugün yapacağı bir konuşmada hükümetin İngiltere`deki işsizliği azaltma yönündeki çabalarına şirketlerden de işsiz İngilizler`e öncelik tanıyarak destek vermelerini isteyecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan aksi halde ülkedeki işsizlerin gelecek korkusunun ve bağımılılıklarının artacağı endişesine dikkat çekecek.

İstatistikler İngiltere`de geçen sene yaratılan 400.000 kişilik istihdamın yüzde doksanının İngiliz olmayan çalışanlar tarafından dolduruluduğunu ortaya koydu.

"ADİL İŞ FIRSATI"

İngiltere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bugün Madrid`deki Toplumsal Çalışmalar Vakfı`nda yapacağı konuşmada hükümet olarak hedeflerinin İngiliz işsiz ve genç nüfusa adil koşullarda iş bulabilme fırsatı sağlayacak bir göçmenlik sistemi geliştirmek olduğunu söyleyecek.

Bu çabanın hükümetin girişimleriyle sınırlı kalamayacağını söyleyecek Bakan, işverenlerin de yurtdışından gelen çalışanlara dayalı istihdamdan vazgeçmeleri çağrısında bulunacak.

BBC siyaset muhabiri Iain Watson, çalışma bakanının mesajının İngiliz işverenleri, iktidar ortağı Liberal Demokrat Parti`yi ve önceki iktidar partisi olan İşçi Partisi`ni hedef aldığını söyledi.

İşçi Partisi döneminde uygulanan "gevşek" göçmenlik sistemi sebebiyle işverenlerin yabancı çalışanlara yöneldiği eleştirisinde buluncak bakan Smith, yabancı işçilerin yaptıkları işlerin bir kısmını İngiliz işsizlerin de yapabileceğini savunacak.

"EN İYİ ADAYLAR TERCİH EDİLİYOR"

BBC`ye konuşan İngiltere Ticaret Odası başkanı David Frost, işvrenlerin ülkedeki gençler arasında yaygın işsizlikten haberdar olduklarını ancak "en iyi" adayları çalıştırmayı tercih ettiklerini söyledi.

Frost, işverenlerin çalıştırmak istedikleri kişilerde aradıkları temel özelliklerin doğu Avrupa ülkelerinden gelen gençlerde bulunması sebebiyle, bu kişilerin tercih edildiğini ekledi.

 

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir