• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
ABD'de çarşı karıştı! Savunma Bakanından PENTAGON’a Dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratlar, iktidarı devraldıklarından beri Cumhuriyetçilerin icraatlarına yönelik çok sıkı baskılar uyguladıkları biliniyor. Eski Savunma Bakanı’nın kendisine bağlı bir kurumu dava açması ABD tarihinde ilk kez görülen bir olay olarak kayıt altına alındı.

ABD savunma eski Bakanı Mark ESyer, Trump döneminde en uzun süre çalışan bakan olarak biliniyor. Esper’in savunma ve askeri yönetim anlayışı ABD içerisinde ciddi tartışmalara sebep olmuş ve Demokratlar iktidara geldiklerinde Esper’in politikalarından vazgeçeceklerini belirtmişlerdi. Yapılan seçimde Trump kaybedince Bakan Esper de koltuğundan olmuştu. Bunun üzerine anılarını kaleme alıp yayımlayan Esper, ABD’de dönen bazı kirli işlere de ışık tutmuştu.

PENTAGON, Esper’in anılarının önemli bir kısmının devlet sırrı niteliğinde olduğunu ve bunların kitaptan çıkarılması için başlattığı girişimlerde başarılı olmuş ve Esper’in anılarının sansürlü yayımlanmasını sağlamıştı.

 PENTAGON’un sansürüne karşı harekete geçen “bakanlığı ifade özgürlüğüne ilişkin ilk değişiklikle korunan anayasal hakları ihlal etmekle” suçlayarak dava açtı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir