• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
 Konya`da Yevmiyelerini Alamayan İşçiler İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya`nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Akkonak Sokak`ta bulunan Koras Yapı Konya Selçuklu Park Evleri adı altında yapımı süren binada çalışan işçiler paralarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı. 45 gün önce Diyarbakır, Osmaniye, Niğde, İzmir gibi Türkiye`nin çeşitli kentlerinden çalışmaya geldiklerini dile getiren işçiler, paralarının ödenmediğini savundu.

17 KATLI BİNANIN CAMLARINI KIRDILAR

Telefonla kendilerini arayan inşaat sahibinin paralarını ödemeyeceğini söylediğini ileri süren işçiler, 17 katlı binayı taşlamaya başladı. Camları kıran işçiler hızlarını alamayıp ellerine geçirdikleri kazma, kürek ve demir parçalarıyla binaya girerek ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Kapı, fayans, lavabo, cam ve çerçeveleri kıran işçiler güçlükle sakinleşti.

"58 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR"

İşçiler adına konuşan Mümtaz Ateş, 45 gün önce inşaat sahipleri tarafından çağrıldığını anlatarak, "Burada metrekare ve yevmiye usulüyle iş yapmamız talep edildi, biz de ekip olarak kabul ettik. 20 kişilik bir ekiple geldik. Mart ayının 17`sinden bu yana çalışıyoruz. İşimiz geçen hafta Cuma günü bitti ve bize hiçbir ödeme yapılmadı, bir haftadır bekliyoruz. Şuana kadar 58 bin 500 liralık puantaj var, bize ödenen para 8 bin 500 TL. Bize çek verelim diyorlar, çeklerinin hepsi karşılıksız.

İşçiler camları kırdı

Burada çalışan arkadaşları durduramadım. Sorumlu ben olduğum için bana geldiler. 45 gündür ne sigorta yapıldı, hiçbir güvencemiz yok. 4 gündür hepimiz açız. Bu inşaata her gün bir mağdur, her gün dolandırılmış biri geliyor. Geçen seneden iş yapmış ama parasını alamayan insanlar buraya geliyor. Bu kişilere birilerinin dur demesi lazım. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Burası hiç denetlenmiyor" dedi.

"BİZE HAKARET ETTİLER"

İşçilerden Kemal Demircioğlu ise Osmaniye`den geldiğini anlatarak, "Hakaret edilerek iş yaptırıldık, biz bunu yuttuk, işinizi bitirin ve paranızı alın dediler. İşimizi bitirdik ve alacağımızı isterken karşılarında dik duralım dedik. Sürekli bizi oyalıyorlar, kendi inşaatlarına bile gelmiyorlar" diye konuştu.

İşçiler açıklamalarının ardından polis merkezine giderek firma sahiplerinden şikayetçi oldu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir