• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
BAE'de tutuklu bulunan Mehmet Ali Öztürk Türkiye'ye geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ Mehmet Ali Öztürk, eşi Emine Öztürk ile sahibi oldukları gıda ve bakliyat şirketleri için gittikleri Gulfood gıda fuarı ziyaretleri sırasında, 20 Şubat 2018'de Dubai'deki otellerine yapılan bir operasyonla gözaltına alınmış, Emine Öztürk, ertesi gün Türkiye'ye gönderilmişti. 

Öztürk'ün işkence gördüğü ve teröre destek verdiği iddiasıyla yargılanarak müebbet hapse mahkum edildiği belirtilmişti. Öztürk'ün kaldığı El Whatba Cezaevi'nin çok ağır ve kötü koşullara sahip olduğu ifade edilmişti.

Avukatlar Mete Gençer ile Gülden Sönmez, 11 Aralık 2020'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Öztürk ve ailesine karşı işlenen suçlara ilişkin BAE'deki ilgililerin yargılanması talep edilen dilekçeyi işleme alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

BAE ile Türkiye arasında başlatılan normalleşme süreci ile birlikte Mehmet Ali Öztürk'ün serbest bırakıldığı bildirildi. Haberi Mehmet Ali Öztürk'ün avukatı Gülden Sönmez sosyal medya hesabından duyurdu. 

Sönmez yaptığı açıklamada; ''Mehmet Ali Öztürk Türkiye’ye geldi ve ailesine kavuştu. Allah özgürlük bekleyen tüm mazlumları sevdiklerine ve hürriyete kavuştursun.
Katkısı olan, çabası olan herkesten Allah razı olsun'' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir