• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Rusya, Ukrayna Sınırına Büyük Silahlar Gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin NATO’yu da yedeğine alarak ittifakın doğu sınırlarına silah yığması ile birlikte Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme iştahı daha da kapardı. bu gece bazı Rus sosyal medya hesaplarında, “Pion” adı veriler Rus kundağı motorlu topçu birimlerinin trenlerle, ülkenin batısına, yani Ukrayna’ya doğru sevk edildiği görüntüleri yayımlandı.

Pion, Rus ordusunun cephaneliğindeki en güçlü kundağı motorlu topçu silahı olduğu biliniyor. Kendinden tahrikli bu silah, 203 mm.lik bir kalibreye sahip ve tahrip gücü oldukça yüksek top sınıfına giriyor.

Rus sosyal medya hesaplarında bu paylaşımların yapılmasından sonra bu sabah ulaştığmız Rus askeri yetkililer, bu nakliyeyi yalanlamazken, “Rusya’nın kendi topraklarında istediği birlik ve silahı istediği yere sevk eder” cevabını verdiler.

 Rusya, Bu silahları sadece Ukrayna sınırına değil, Polonya Sınırını tehdit edecek bölgelere de naklettiği belirtiliyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir Rus savunma yetkilisi, “bunun savunma amaçlı olduğunu, NATO’nun Polonya ‘dan Belarus sınırına yüzlerce zırhlı araç yerleştirmesine karşılık bir önleyici tedbir olduğunu” vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada NATO’nun öldürücü toplarından olan 155 mm.lik obüsleri Polonya’dan Letonya’ya taşıdıklarını öne sürmüş ve bunun karşılıksız bırakılmayacağını belirtmişlerdi.

Rus makamlarının verdiği bilgilere göre NATO, 155 mm kundağı motorlu silahı olan Zuzana 2’leri  Polonya’dan Letonya’ya taşındı.  Görgü tanıkları ayrıca Polonya’da Amerikan M109A7 Paladin topçu bineklerinin boşaltıldığını bildirdi. Tüm bu silahların göç krizini çözme bahanesiyle Polonya-Belarus sınırına çekilmesi gerekiyor.

 Bu arada NATO’nun Rusya’yı çatışmayı kışkırtmakla suçlamalarını yorumlayan Rusya Savunma Bakanlığı, Batı bloğunun Karadeniz’deki faaliyetlerinde artışa dikkat çekiyor. Rusya Federasyonu askeri departmanına göre, ittifak, hedefi Ukrayna’nın askeri gelişimi olan Rusya ile sınırların yakınında güçlü bir grup oluşturmaya çalışıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir