• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muhlis ve Peygamber Sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır olayları şüphesiz duyarlı Müslümanların çoğunu üzmüştür. Beni biraz daha fazla üzdü sebebi ise Muhlis Bayuncuk ile samimi bir kardeşliğimizin olması. Olaydan iki gün önce muhlis kardeşimin evine yemeğe misafir oldum. Evine gittiğimde mütevazi bir ortamla karşılaştım. Duygulanmamak elde değildi. Sanki evlerinin duvarlarında yıllardır babasının yokluğu hissedilir gibiydi. Evet, babası 11 yıldır İslam davası için cezaevine girmişti, fakat arkasında İslam davasını omuzlarına yüklenen bir yiğit evlat bırakmıştı. Mütevazı kişiliği, sıcakkanlığı ve takvasıyla gerçekten örnek alınacak birisi Muhlis kardeşim.

Malumunuz kutlu Nisan ayı münasebetiyle meydanları, köyleri, şehirleri, beldeleri ve mahalleleri peygamber sevdası sarmış. Peygamberimize olan muhabbet nedeniyle etkinlikler düzenleniyor. Bilge Gençlik Grubu üyelerinden Muhlis ve arkadaşları da bulunduğu ortamda Peygambere olan muhabbeti dile getirmek için Dicle üniversitesinde bir kutlu Doğum etkinliği düzenlemek istediler. Üniversite yönetiminden gerekli izinler alınmış, tüm hazırlıklar yapılmış konuşmacılar ayarlanmış ve sıra üniversitede ki öğrencilerinde bu hayırlı etkinlikten haberdar etmesi için afiş ve el ilanı dağıtma kalmıştı.
Fakat dün olduğu gibi maalesef bugünde Allah’ın davasından ve Peygamberin sevgisinden nasibini almayanlar hesaba katılmamıştı. Aslında bu etkinliğin belki de en büyük amacı da buydu bu sevdadan herkesin birazcıkta olsa nasiplenmesiydi. Ama onlar nasiplenmek yerine engelleme tercihini seçtiler. Muhlis ve arkadaşları da bu etkinliğin siyasi veya menfaat içeren bir etkinlik olmadığını sadece Allah rızası için olduğunu dile getirip yapmaktan vazgeçmeyeceğiz dediler. Fakat karşıt görüşler bizden izin almadığınız taktirde hiçbir şey yapamazsınız ifadesini kullandılar.

Muhlis ve arkadaşlarının kalbindeki, Peygamber sevdası tehditlere hiç aldırış etmeden programı yaptılar ve hiçbir taşkınlık çıkarmadılar. Fakat karşıt görüşler bunu hazmedemeyip öğrencilere saldırıp Muhlis ve arkadaşlarını yaraladılar. Allah’ın rızası ve Peygamberin sevgisi için göğsüne bıçak darbesi almıştı Muhlis. Belki çoğu Müslüman’ın en büyük dileğidir Allah ve Resulü için bedel ödemek ama gel gör ki herkese nasip olmuyor bu şeref. İşte Muhlis ve arkadaşlarına nasip olmuştu. Rabbim; o kutlu dava için dökülen kan, bir nur olup herkesin yüreğine Allah ve Peygamber sevgisini yerleştirsin.
Rabbim bizleri de Allah ve Resulü için bedel ödeyen ve o uğurda canımızı verenlerden eylesin…
 
Muhammed Enes / Batman / Yaş: 22
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir