• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
NATO'dan Rusya'ya 'Ukrayna' tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stoltenberg, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gerçekleştirileceği Letonya'nın başkenti Riga'da, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ile ortak basın toplantısı düzenledi.İki gün süren bu toplantıda Rusya'nın, Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı ve Belarus'tan Polonya, Letonya ve Litvanya'ya geçmek için sınıra gelen kişiler hakkında da konuşulacağını belirten Stoltenberg, Belarus yönetiminin, göçmenleri suistimal ettiğini ve bunun bölgesel istikrara zarar verdiğini dile getirdi.

Ukrayna'nın, Rusya ile sınırındaki durumu da titiz bir biçimde ve kaygıyla izlediklerini belirten Stoltenberg, konuşmasına :

“Rusya bu yıl ikinci kez geniş çaplı ve alışılmadık şekilde güçlerini bölgede topladı. Burada ağır silahlar, topçular, zırhlı birlikler, insansız hava araçları ve elektronik savaş sistemleri ile on binlerce muhabereye hazır asker görüyoruz. Bu askeri yığınak nedensiz ve izah edilmemiş şekilde buradadır. Bu durum gerginliği artırmakta, yanlış hesapların yapılması ihtimalini yükseltmektedir. Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı herhangi bir saldırganlığının bedeli ve hem siyasi hem de ekonomik sonuçları olacaktır. Rusya şeffaf olmalı, gerginliği düşürmelidir.”ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir