• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
 Irak`ta Üç Günlük Bilanço: 200 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Perşembe sabahı Kerkük`ün ilçesi Havice`de başlayan ve dün Sünni bölgelerin tamamına yayılan çatışmalarda en az 200 kişi hayatını kaybetti. Irak Başbakanı Nuri el- Maliki ise mezhep kavgası olarak nitelendirdiği bu çatışmaların Irak`a Suriye`den sıçradığını iddia etti.

Havice`de başlayan ve Bağdat, Musul ve Felluce`ye yayılan saldırılar ve çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti. Bağdat`ta dün dört ayrı camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlenmişti.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ise Irak`taki durumu ``mezhep savaşı`` olarak nitelendirerek, ``mezhep savaşının Irak`ta başlamadığını, asıl başladığı yer olan Suriye`den Irak`a sıçradığını`` iddia etti.

SADR ŞEHRİNDEKİ PATLAMADA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

Bu arada Irak`ın Sadr kentinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 7`ye yükseldi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Sadr kentindeki halk pazarı yakınında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 7`ye, yaralananların sayısı ise 30`a yükseldi.

Patlamada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ailelerine teslim edildiği, durumu ağır olan 5 yaralının ise hastanede tedavilerinin devam ettiği ifade edildi.

Bağdat`ın doğusundaki Sadr kentinde halk pazarı yakınlarında dün bir aracın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

EL-ANBAR`DA POLİS ŞEFİNE SUİKAST GİRİŞİMİ

Irak`ta El-Anbar Polis Şefi Yardımcısı Abdhalif Cudan`a ise suikast girişiminde bulunuldu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Polis Şefi Yardımcısı Cudan`ın konvoyuna El-Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentinin doğusunda kimliği belirsiz kişiler tarafından makineli tüfek ve roketli saldırı düzenlendi. Cudan saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırıda Cudan`ın bir korumasının ağır şekilde yaralandığı kaydedildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir