• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Adıyaman’da esnafı ziyareti eden Yapıcıoğlu: Esnafa yönelik yeni destek paketleri açıklanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gerçekleştirdiği ziyarette esnaf, STK, kanaat önderleri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

İlk olarak partisinin Adıyaman İl binasını ziyaret eden Yapıcıoğlu, İl Başkanı Mustafa Yetiş, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek bilgi aldı.

Yapıcıoğlu, daha sonra Gölebatmaz Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

“Esnafa yönelik yeni destek paketlerinin açıklanması gerekir”

Esnaf ziyareti sonrası kısa bir açıklama yapan Yapıcıoğlu, “Özellikle son dönemdeki döviz fiyatlarındaki aşırı yükselme tedbiren de olsa vatandaşı alışverişi kısma noktasına getirmiş. Gıda maddelerine yönelme söz konusudur. Vatandaş gıda maddelerinde daha yüksek artışlar olacakmış gibi panik halinde ihtiyacından fazla gıda maddesi alıp stokluyor. Bu da fiyatların daha da yükselmesine sebep oluyor. Öncelikle sakin olmamız gerekiyor. Eğer piyasanın nabzı yüzde 50 istatistiklere göre artıyorsa diğer yarsı da psikolojiktir. Yetkililerin halkı rahatlatacak açıklamalar yapması gerekir.  Esnafa yönelik yeni destek paketlerinin açıklanması gerekir.” dedi.

“Parti ayrımı yapmadan derdi millet, sevdası memleket olan herkesi dinliyoruz.”

Esnaf ziyareti sonrası kentte bulunan bir otelde düzenlenen toplantıda STK, kanaat önderleri ve akademisyenlerle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Yapıcıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 4 aydır 40'a yakın şehrimizi gezdik. Bu yöntemle pek çok kesim ile tanışma, görüşme ve dinleme fırsatı buluyoruz. İl teşkilatımızın düzenlemiş olduğu bu programda sizlerle tanışmak, dinlemek ve istişare etmek istedik. Sizlerin gözünüzden Türkiye'nin sorunlarını ve çözüm önerilerinizi dinlemek, bu şekilde çalışmalarımıza bir zenginlik katmak, bakış açımızı biraz daha genişletmek ve daha geniş bir istişare merkezi kurmak istiyoruz. Bu konuda parti ayrımı yapmıyoruz. ‘Sadece HÜDA PAR'ın tabanıyla istişare edelim, bizimle birlikte hareket eden kendi teşkilatlarımızla istişare edelim’ demeden istişare yelpazesini geniş tutuyoruz. Partiliyiz ama particilik yapmıyoruz. Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun; derdi millet ve sevdası memleket olan kim varsa fark etmez hepsinin görüşleri değerlidir.”

Yapıcıoğlu, son olarak özel bir TV programına katılarak, iç ve dış gündeme ilişkin açıklamada bulunduktan sonra ziyaret ve temaslarını sürdürmek üzere Adıyaman’dan ayrılarak Şanlıurfa’ya geçti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir