• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Yapıcıoğlu Şanlıurfa'da STK temsilcileri ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan Yapıcıoğlu, istişareye önem verdiklerini ve istişare halkasını geniş tutmak gayretinde olduklarını ifade etti.

"İstişare halkasını da geniş tutmaya gayret sarf ediyoruz"

Yapıcıoğlu, "Her birisi bir topluluğun temsilcisi olan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, kanaat önderleriyle, muhtarlarla, benzeri pozisyondaki kardeşlerimizle ve abilerimizle bir araya gelerek onları dinliyoruz. Böylece daha geniş bir kitleyi dinlemiş olma veya sesimizi onlara duyurma imkânını elde ediyoruz.Yola çıktığımız günden beri bir şey söyledik: 'Bizim ölçümüz İslam'dır.' Her konuda kardeşliğin ölçüsü de İslam ise; bütün Müminler bizim kardeşimizdir. Biz kardeşliğin çerçevesini kendi partimiz ya da kendi meşrebimiz ve mezhebimiz olarak çizmiyoruz. Genel anlamda bütün Müminler, bütün Ehl-i Kıble bizim kardeşimizdir. Alacağımız kararlar sadece bizi değil, genel anlamda memleketi ilgilendiriyorsa istişare halkasını da geniş tutmaya gayret sarf ediyoruz. Bu vesileyle hem sizinle tanışmak hem duanızı almak hem de konuyla ilgili söyleyeceğiniz şeyleri dinlemek üzere geldik. Sorularınızı dilimiz döndüğünce cevaplandırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

 

"Kardeşlerimizin söyledikleri bizim için değerlidir"

Yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Rabbimden çalışmalarınızı bereketlendirmesini niyaz ediyorum. Allah'u Teala, hepimizi hayırda birbiriyle yarışan ve birbiriyle iyilik ve takva üzerine yardımlaşan kullarından eylesin inşallah. Yaklaşık 4 aydır yoğun bir şekilde memleket gezilerine başladık. Bu kapsamda dün gece Urfa'ya geldik. İnşallah bugün ve yarın Urfa'da bulunacağız, çeşitli temaslarda bulunacağız. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri varsa bir anlamda bir seferde belki çok sayıda kişiyle görüşmüş gibi toplulukların düşüncelerini ve taleplerini almış olacağız. Ölümden sonrasını düşünerek bu dünyada tarlasını eken kardeşlerimiz konu olunca elbette onların söyledikleri bizim için daha değerlidir." ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bey, bizi ziyaret etmek istediklerini söyledi. Herkese kapımız açıktır. Ayaklarına ve yüreğine sağlık olsun. Sizlerin talepleri varsa sormak, tanışmak için ve bu süreci nasıl görmemiz gerektiğini konusunda da inşallah istişare kapsamında görüş alış verişi yapalım." dedi.

İstişare toplantısı, basına kapalı olarak gerçekleşti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir