• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin Akdeniz`de Kutlu Doğum coşkusu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi`nde 23 Nisan İlkokulunun bahçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Cihan Baran Hoca`nın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Muhammed Nur Mevlidi Şerif okudu.

Etkinlikte konuşan İsa Emre, "Eğer sen gerçekten Allah Resulünü seviyorsan, öbür tarafta da Allah Resulü ile beraber olacaksın. Çünkü insan sevdiği ile beraberdir. Belki de işin sırrı buradadır. Biz şu yaşadığımız dünyada belki Peygamber (s.a.v) ile birlikte değiliz, belki O`nunla aynı zamanda yaşamadık, ama bu O`na öbür tarafta kavuşmamıza engel değildir. Biz bu dünyada Peygamberin (s.a.v) getirdiği ilkeler ve değerler doğrultusunda amel edersek, diğer tarafta Hz. Muhammed (s.a.v) ile birlikte olacağız" dedi.

Kurtuluşun Hz. Peygamberin getirdiklerine sımsıkı sarılmakta olduğunu vurgulayan Emre, "Şu bir gerçek ki, bu dünyada yaşadığımız bütün sıkıntıların, bütün buhranların sebebi, Peygamberi anlamamamız ve algılamamamızdır. Tarih boyunca insanların önüne lider, rehber ve önder diye çıkanlar insanlara hüsrandan başka bir şey yapmamışlardır. Yine tarih ispat etmiştir ki, insanları selamet sahiline çıkaran Allah`ın Peygamberlerinden başkası olmamıştır. Peygamberler dışında insanlık kimin peşinden gitmişse hüsrana uğramıştır. Dünyadayken Peygamber`den başkasını kendilerine rehber edinenler, öbür dünyada, `Yazıklar olsun bize, yazıklar olsun keşke falanı dost edinmeseydik. Keşke falanın peşinden gitmeseydik. Keşke falanın arkasına takılmasaydık. Keşke falanı rehber edinmeseydik. Keşke falanı lider edinmeseydik` diye feryadı figan edecekler" şeklinde konuştu.

Etkinlikte Grup İhya ve minik kız çocukları ilahi ve şiirler seslendirdi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir