• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Darende Ayvalı Göleti yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya iline yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor." dedi.

Malatya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını kaydeden Yıldız, Bu kapsamda Malatya Darende Ayvalı Göleti ve Sulaması İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve projenin bitirilmesi ile birlikte toplamda bin 690 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasının temin edileceğini söyledi.

Yıldız, "Darende Ayvalı Göleti, temelden 32 metre yükseklikte, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde imal edilmiş olup, 870 bin m³ su depolayarak bin 690 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Ayvalı Sulaması, milli ekonomiye yılda 2,5 milyon lira katkı temin edecek ve ayrıca 507 kişiye tarımsal istihdam sağlayacak" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir