• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Adıyaman'da STK ve kanat önderleriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte bulunan STK ve kanaat önderiyle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu istişarenin bereketine inandıkları için parti dışındaki insanlarla da bir araya gelerek istişare ettiklerini vurguladı.

Farklı görüşleri dinlemek ve onlara seslerini duyurmak için dolaştıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Her birisi bir topluluğun temsilcisi olabilecek bazen Sivil Toplum Kuruluşlarım temsilcileri bazen kanaat önderleriyle bazen muhtarlarla ve benzeri pozisyondaki kardeşlerimizle, abilerimizle bir araya gelip onları dinliyoruz. Böylece daha geniş bir kitleyi dinlemiş olmak veya sesimizi onlara duyurmuş olma imkânını elde ediyoruz." dedi.

 

Toplumun farklı katmanlarındaki düşüncelerin siyaset ve HÜDA PAR'dan nasıl bir beklenti için bunu öğrenmeye çalıştıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, "STK ve toplumun siyasete beklentileri ve daha özelde HÜDA PAR'dan talep ve beklentileri var mı, varsa bu nedir? Veya eleştirilerini dinlemek varsa sorularını cevaplandırmak istiyoruz. Yola çıktığımız günden beri bir şey söyledik dedik ki: Bizim ölçümüz İslam'dır. Biz siyasetimiz dâhil hayatımızı İslam'ın meşru dairesi içerisinde yapmaya gayret sarf edeceğiz. Onu kendimize ölçü alacağız." İfadelerini kullandı.

"Parti içerisinde bizim itişare mekanizmalarımız vardır"

İstişarenin önemine binaen daha geniş kitleler ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, "Bir şey eğer Rabbimiz tarafından bize emredilmişse mevcut sistem ve kanunlar unu yapmamıza izin vermese bile biz şartları zorlayıp o farzları inşallah yerine getirmeye çalışacağız. Ve yine Rabbimizin bizim için koyduğu ölçüler çerçevesinde baktığımızda meşru olmayan bir şey mevcut sistem ve kanunlar cevaz verse de inşallah biz o harama düşmemek adına ondan iştinab edeceğiz. Ölçümüz bu olunca bizim için kaçınılmaz hususlardan bir tanesi de istişaredir. Elbette parti içerisinde bizim itişare mekanizmalarımız vardır. Partiyi ilgilendiren meselelerde kendi kardeşlerimizle istişaremizi yapıyoruz. Ama daha geniş dairede etki oluşturabilecek işlerde parti olmayan diğer kardeşlerimizi de, genel anlamda memleketi ilgilendiren meselelerde bize düşen daha geniş dairede sözü olan insanlarla istişare edip böylece o halkayı genişletmektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir