• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
DSÖ duyurdu: Omicron varyantına ilişkin küresel risk çok yüksek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSÖ duyurdu: Omicron varyantına ilişkin küresel risk çok yüksek!

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yeni Omicron  varyantına ilişkin küresel riskin çok yüksek olarak değerlendirildiğini açıkladı. İngiltere hükümeti ise, bu akşam G7 ülkelerinin sağlık bakanlarının katılacağı acil bir toplantı yapılması çağrısında bulundu. CNN International, halihazırda birçok Afrika ülkesine uçuş yasağı veya seyahat kısıtlaması uygulayan ülkelerin sayısının en az 44 olduğunu bildirirken, Alman virolog Christian Drosten'in yaptığı açıklama endişe yarattı.

 Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün dünyayı alarma geçiren ve seyahat yasaklarının geri gelmesine yol açan yeni varyantı Omicron ile ilgili olarak 194 üye ülkeye teknik bilgilendirme yaptı.

DSÖ' uyardı yeni kısıtlamalar gelebilir!

Omicron'un küresel çapta yayılması ihtimalinin ve varyantla ilgili küresel riskin çok yüksek olduğunun altını çizen DSÖ yetkilileri, varyantın özelliklerine bağlı olarak ileride büyük vaka artışları yaşanabileceği, bunun da ciddi sonuçları olabileceği uyarısı yaptı. Üye ülkeleri ilk Omicron vakalarını bildirmeye çağıran DSÖ yüksek risk grubundakileri aşılama hızının artırılması gerektiğini de vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir