• DOLAR 32.34
  • EURO 35.125
  • ALTIN 2235.685
  • ...
Karacadağ bölgesinde mevsimlik tarım işçileri aşılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Ekipleri, kentteki aşılama oranının yükseltilmesi amacıyla 44 mobil ekip ve 9 sabit nokta aracılığıyla aşı hizmeti veriyor.

Siverek Karacadağ Kavaklıdere Mahallesi'nde yaylalarda hayvancılık yapan mahalle sakinlerinin evlerine döndüğü bilgisine ulaşan sağlık ekipleri, mahalle sakinlerine aşılamak amacıyla harekete geçti.

"Mahallenin tamamına yakın kısmı aşılandı"

Mevsimlik işçilerin aşılanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm;  "Mevsimlik işçilerin aşılanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde muhtarlarımız ile irtibat halindeyiz. Bu kapsamda Siverek Karacadağ Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Salih İrgen'in Müdürlüğümüzle irtibatı sonucu yaylalarda hayvancılık yapan mahalle sakinlerinin evlerine döndüğü bilgisine ulaştık. Sağlık ekiplerimiz, Şanlıurfa’ya yaklaşık 165 kilometre, Siverek'e ise 65 kilometre uzaklıkta bulunanan Kavaklıdere Mahallesi'ne gelerek mahalle aşılama çalışması yaptı. Bu mahalleye sağlık ekiplerinin ikinci gelişi ve mahallenin tamamına yakın kısmı aşılandı. Mahalle Muhtarı Salih İrgen, sağlık ekipleri mahalleye gelmeden önce kapı kapı dolaşarak mahalle sakinlerini, aşı olmaları konusunda ikna çalışması yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Mahallenin yüzde 80'nin aşı olduğunu belirten Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Salih İrgen, "Bizim mahallemiz Siverek'ten 65 kilometre uzaklıktadır. Sağlık Bakanlığı'ndan mahallemize ikinci defadır sağlık ekipleri geliyor. Daha önce mahallenin yüzde 80'ni aşı olmuştu, yayladan gelen mahalle sakinlerini aşı olmaları konusunda kapı kapı dolaşarak onları aşı olmaları konusunda ikna ettim." dedi.

Aşı olan hamile ve yaşlı mahalle sakinleri, muhtarın aşıyı teşvik etmesiyle ilk aşılarını olduklarını, zamanı gelince de ikinci doz aşıyı da olacaklarını ifade ettiler. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir