• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Davutoğlu: "Mecbur kaldık" ifadesini kullandığı duyumunu aldık !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu; Geçtiğimiz hafta bütün bu bağlamda MB Başkanı banka yöneticileriyle toplandı. İntibamız şu ki ne MB Başkanı dirayetiyle bir yön gösterebildi, ne de bankalar bundan sonra şöyle bir yol izlenecek diye bir kanaate ulaşabildiler. Niçin faiz indirimine hazırlıksız bir şekilde gidildiği yönünde bir soruya "Mecbur kaldık" ifadesini kullandığı duyumunu aldık Merkez Bankası'nın. Niye mecbur kalır Merkez Bankası? Niye kendini mecbur hisseder?

Türk Lirası taşıyanların fakirleştiği, dolar taşıyanların zenginleştiği bir ülke ortaya çıktı. Kurtuluş Savaşı vereceksiniz ama ay yıldızın üstünde olduğu lirayı değersiz kılacaksınız.

Nas hükmünün esası fakiri korumaktır. Bugün ise bu düzeyde faiz yoksulu ezerek zenginlerin türemesine yol açan faiz baronlarının düzenini ortaya çıkarıyor.

Dolar bu kadar oynakken Türk Lirası bazında yapılan bütçeye kim önem atfeder. Korkumuz o ki 70'lerdeki gibi bir ödemeler dengesi krizi yaşayabiliriz.

Son günlerde yaşadığımız, Sayın Bahçeli'nin Sayın Erdoğan'ın diline pelesenk olması itibariyle de, önce onları, sonra da bütün toplum kesimlerini uyararak söylüyorum. Bu adaletsizliğe, bu köleleşmeye, bu yoksullaşmaya gösterilen her tepkiyi bir terör faaliyeti gibi gösterme çabası otoriterleşme eğilimidir. Zaten ekonomi bu kadar kötüleşmişse, bu kötüleşmeyi mutlaka daha da fazla otoriterleşme takip eder. Aynen 70'li yılların sonrasında 12 Eylül'ün gelmesi gibi. Bugün bir ihtilal bir darbe olabileceği varsayımıyla söylemiyorum bunu ama darbe olmadan da otoriter rejimi tahkim edersiniz.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir