• DOLAR 32.338
  • EURO 35.177
  • ALTIN 2241.726
  • ...
Malatya'da 97 konut daha hak sahibine teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli deprem nedeniyle Malatya'da etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar için TOKİ tarafından Kale ve Arguvan ilçelerinde yaptırılan konutların hak sahiplerine teslimi, noter huzurunda yapılan kura ile gerçekleştirildi.

Kale ilçesindeki kura çekim töreni İzollu Kongre ve Nikâh Sarayında düzenlendi. Kumluyazı Mahallesi'nde 25 tek katlı, Erdemli Mahallesi'nde 4 tek katlı, 13 çift katlı, Sarıot Mahallesi'nde 4 tek katlı, 2 çift katlı konut olmak üzere toplamda 48 konut hak sahiplerine verilmek üzere noter huzurunda kura çekildi.

Konutların hak sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş, "Fedakârlık yaparak emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşaması bizleri de derinden üzüyor. Kırsalımız zorlu bir coğrafya. Konutların yapımına uygun arazi bulmakta oldukça zorlandık. Eğimli arazilerdeki konutlar çift katlı yapılarak sorun çözülmeye çalışıldı. Bugüne kadar sabır gösteren tüm hak sahiplerine de teşekkür ediyoruz. Kale ilçemizde çok az eksiğimiz kaldı. Çalışmalar hızla devam ediyor." dedi.

Ardından İlk kurayı çeken Vali Aydın Baruş, hak sahiplerine hayırlar diledi.

Kale İlçesindeki konut tesliminin ardından Arguvan ilçesine geçen Vali Baruş, burada Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen 49 konutun kura çekim törenine katıldı.

Burada konuşan Vali Baruş, 2019 yılında yaşanan depremin hemen ardından bölgeye intikal ederek etkilenen yerleri incelediğini kaydetti.

Vali Baruş, "Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve konutlarının temini noktasında devletin bütün kurumları seferber oldu. Toplu alanda yapılan konutlar, altyapı özellikleriyle çok güzel yapılan konutlar. Buradan tavsiyemiz hak sahibi olup da henüz konut yapım alanı gösteremeyen vatandaşlarımız varsa bu toplu alanlarda talep ederlerse buralarda konutları inşa edebiliriz. Bugün Hakverdi ve Dolaylı mahallelerimizde inşa edilen konutların teslimini gerçekleştireceğiz. Sıcak yuvalarında hayırla oturmalarını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi, Vali Aydın Baruş ve protokol üyelerinin çektiği kura sonrasında ismi çıkan hak sahiplerine evleri teslim edildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir