• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Balıkesirli Gazeteciler Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Balıkesir'den Batman'a atanan Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın daveti üzerine Batman'a gelen Balıkesirli gazeteciler Batmanlı meslektaşlarıyla yemekte buluştu. Salon Laviva'da verilen tanışma ve kaynaşma yemeğinde gazeteciler biraraya geldi.


Yemekte konuşan Vali Arslan, "Balıkesir ve ilçelerinden gelen gazetecileri Batman'da görmekten mutluyum. İnşallah misafirlerimiz Cumartesi ve Pazar günleri de aramızda olacaklar Pazartesi günü de inşallah akşamüzeri kendilerini yolcu edeceğiz. Burada sizlerin desteği ile misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.


"İnsanlarımızın birbirini daha çok tanımaya yakınlaşmaya ihtiyacı var"
Batmanlı gazetecilerin de ilk fırsatta Balıkesir, Bursa, İzmir ve o bölgeleri gezme programı yapmaları gerektiğini belirten Vali Arlan, "Özellikle son süreçte gerçekten Türkiye'nin doğusunun, batısının, kuzeyinin, güneyinin hülasa 81 ilinde yaşayan insanlarının birbirini daha çok tanımaya, daha çok anlamaya, daha çok yakınlaşmaya ihtiyacı olduğundan hiç kuşku yoktur. Aslında bu güzel ziyaretin de bu amaca hizmet ettiğine bütün kalbimle inanıyorum. Sebep bizi ziyaret olsa bile aslında önemli bir misyonunda yerine getirilmesine vesile olduğu aşikâr" şeklinde konuştu.


"Sürece katkı sağlamamız gerektiği inancındayım"
Yemekte konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, "Batman'da olmaktan Balıkesirli gazeteciler olarak mutluyuz. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bu bölgeye daha önce üç-dört kez gelmiştim. Bugün on arkadaşım ilk kez bu bölgeye geliyorlar. Türkiye'de güzel bir adım atıldı. Cesur ve kararlı bir adım atıldı. Bu cesur ve kararlı adıma biz gazetecilerin de aynı kararlılıkla, aynı cesur yüreklilikle katkı sağlamamız gerektiği inancındayım. Bugün Diyarbakır'da bölge halkının yüzünün daha çok güldüğünü gördük, bu karamsarlıkların ortadan kalktığına bire bir tanık oldum. İnanıyoruz ki, önümüzdeki bir kaç aylık süreçte herkesin taşın altına ellerini sokmasıyla barış sürecinin başarıya ulaşacağına inanmaktayız" dedi.



Olaylarda çok sayıda insanın can verdiğini hatırlatan Demir, "Yaklaşık 300-350 milyar dolarlık bir kaybımız var. Doğusuyla, batısıyla, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle elele kardeşçe yaşayabilseydik, sanırım 10 yıl, 20 yıl öncesinden bugün ki koyduğumuz hedeflere ulaşabilirdik diye düşünüyorum. Sizleri de kısa sürede hem Ege'ye, hem Marmara'ya kıyısı olan Balıkesir'de ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Daha sonra söz alan Batmanlı gazetecilerden Nizmaettin İzgi, barış süreciyle birlikte sadece Güneydoğu ve Doğu'nun değil, Akdeniz, Ege ve batınında kalkınacağını söyledi.


Batman Mezoptamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci de, "Doğu insanı olarak aslında batı ile kaynaştık, ancak yaygın medyanın yanlış tutumu yüzünden bizi birbirmizden uzaklaştırdılar. Son süreç tekrardan kaynaşmaya vesile olur" dedi.


Toplantı sonunda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Vali Arslan'a çeşitli hediyeler takdim etti. ( Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir