• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
O halde, Rabbin için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Ayet-i Kerime

"Şüphesiz biz sana Kevseri verdik. O halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu asıl sonu kesik olan sana kin tutan kimsedir.”

(Kevser Suresi, 1-3)

Erkek çocuğu yaşamadığı için kendisine “sonu yok, nesli kesik” diyen müşriklerin sözlerinden dolayı üzülmüş olan Hz. Peygamber’e “kevser”, yani bitip tükenmez nimetler verildiği müjdelenerek üzüntüsü giderilmiş, müşriklerin bu konudaki dedikoduları reddedilmiş ve Hz. Peygamber’in şanının yüceliği gösterilmiştir.

(Diyanet İşleri Başkanlığı)

Bir Hadis-i Şerif

“Ben sizin Kevser havuzuna ilk erişeniniz olacak ve sizi orada karşılayacağım! Sizinle buluşma yerimiz o havuzdur.

Ben şu an onu görüyorum! Ben sizin hakkınızda şehâdet edeceğim! Şu an bana yerin hazîneleri ve onların anahtarları verildi.

Vallahi, sizin için benden sonra, müşrikliğe dönersiniz diye korkmam!

Fakat ben, sizin için dünya ihtirâsına kapılır ve onun üzerinde birbirinizi kıskanırsınız, birbirinizi öldürürsünüz ve sizden öncekilerin yok olup gittikleri gibi siz de yok olur gidersiniz diye korkarım!..” (Buhârî, Tefsir 108/1; Müslim, Fezâil 31)

Bir Hikmetli Söz

Hz. Enes (r.a)'ın rivayet ettiğine göre, Peygamber (s.a.s) Kevser hakkında şöyle buyurmuştur: "Bu, Allah'ın bana Cennet'te verdiği bir nehirdir. Onun toprağı misktir, suyu sütten daha beyaz ve baldan daha tatlıdır"

(Tirmizî, Tefsîru'l-Kur'ân, 89).

Bu haberler de ilginizi çekebilir