• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
John Bolton'dan yeni hedef: NATO topyekun saldırıya geçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski ABD Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD merkezli 19FortyFive analiz sitesi için kaleme aldığı makalede Rusya'nın eski Sovyet ülkelerindeki mevzilerine yönelik geniş çaplı bir saldırı yapılması gerektiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre Moskova’nın nüfuzunu NATO'nun doğusuna uzanan ve Ukrayna, Belarus, Moldova ve Güney Kafkasya'yı içeren ‘gri bölgeye’ doğru genişletmeye çalıştığını söyleyen Bolton, Batı'nın bu bölgelerde Rusya'ya karşı koyamamasının, basiretsizliğini gösterdiğini belirtti.

Bolton, “Ukrayna'ya askeri yardımın artırılması, Kuzey Akım 2'nin engellenmesi, Rus petrolünün boykot edilmesi, ayrıca diğer diplomatik ve ekonomik yaptırımlar haklı, fakat yeterli olmayan önlemler” ifadelerini kullandı.

'TOPYEKUN SALDIRGAN EYLEMLER'
ABD ve NATO’nun topyekun saldırgan eylemlere geçerek, eski Sovyet ülkelerindeki ‘dondurulmuş ihtilafları’ çözmeye başlaması ve ‘gri bölgedeki’ ülkelerin NATO’ya dahil olmasını engelleyen diğer engelleri kaldırması gerektiğini vurgulayan Bolton, örnek olarak Transdinyester-Moldova durumunu gösterdi.
 
Eski ulusal güvenlik danışmanı ayrıca Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili sorunlara dikkatleri çekerek, tüm bu ihtilafların Moskova'nın dikkatini Ukrayna’dan farklı yöne kaymasına katkıda bulunacağını savundu.

NATO’nun Rusya'nın etkisini zayıflatmak için ‘gri bölgedeki’ hangi devletlerin ciddi bir biçimde ittifaka üye olmak istediklerini net olarak belirlemesi gerektiğini ifade eden Bolton, Batı'ya bölgeye yönelik planlarını ve hedeflerine ulaşma iradesini Moskova’ya açık bir şekilde iletmesini önerdi.

Bolton, Kuzey Atlantik ittifakının, askeri birliklerinin Afganistan'dan feci bir şekilde tahliyesinin ardından hala hayatta olduğunu göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir