• DOLAR 32.338
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2247.083
  • ...
Siyonist General: Varlığımızı tehdit eden iki grup var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist halkına yönelik bir ankette, askerliğin zorunluluğundan mı yoksa gönüllüğümden yana mısınız diye soruldu.

Siyonist Güvenlik Hareketi lideri General Gershon Hacohen, siyonist yerleşimcilerle yapılan bir anketle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahsi geçen ankette siyonist yerleşimcilere, “Askerliğin gönüllü olmasını mı yoksa zorunlu olmasını mı tercih edersiniz?” diye soruldu.

Hacohen, siyonist rejimin içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında bu sorunun yanlış olduğunu, doğru sorunun“ Mevcut şartlar altında askerlik yapıp-yapmama opsiyonuna sahip olmak mümkün müdür?” şeklinde olması gerektiğini ifade etti.

Siyonistlerin çoğunun  rejimin güvenlik durumundan haberdar olmadığını belirten Hacohen, “Mesela Amerika ücretli askerlerden oluşan bir ordudur ve gerekli sayıları doldurmakta zorlanıyorlar” diyerek ABD ordusunu örnek verdi.

Arap ülkelerinin ordularıyla savaş tehdidinin zayıflamasının siyonist rejimin kendisini güvende hissetmesine yol açtığını belirten Hacohen, “Ancak yeni tehditler söz konusu” diyerek, Hamas ve Hizbullah’a işaret etti.

Hamas ve Hizbullah’ın Siyonist rejim için varoluşsal bir tehdit taşıdığını, bunun aksini düşünenlerin yanıldığını belirten Hacohen, “Bu yeni tehdide cevap vermek eskiye kıyasla kolay değil ve maliyetli. Üstelik İsrail, sadece gönüllü olanları askere alırsa, karada 2 ya da 3 tugaydan fazla askeri bulunmaz” diyerek, siyonist rejimin askeri gücünün zayıflayacağını ima etti.

“Hizbullah ile yapılan 2006 savaşı belki de İsrail’in tek bir cepheye odaklanabildiği son savaştı. Bir sonraki savaş bölgesel olabilir” diyen Hacohen, “Bu stratejik değişim, İsrail halkının, bugüne kadar tecrübe etmediği bir savaş için hazırlanmasını ve askeri kuvvetlerde önemli bir artışı gerekli kılacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir