• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
İşgal çetesi yine Filistinlilere saldırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Onlarca Filistinli öğle namazının ardından, işgal çetesi  Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bugün, Yahudilerin Işık Bayramı'nı kutlamak için işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne ziyaret planına karşı Filistin bayraklarını taşıyarak protesto etti.

İşgal  güçleri cami avlusu ve çevresinde protesto düzenleyen Filistinlilere müdahalede bulunarak bir kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığına bağlı El-Halil İslami Vakıflar İdaresi Müdürü Cemal Ebu Arram, "Herzog'un bugün Harem-i İbrahim Camisi'ne gelmesi, Yerleşimcilerin Filistinlileri öldürmeleri için yeşil ışık yakma kapsamında geliyor" dedi.

Cemal Ebu Arram ziyaretin ayrıca işgal çetesi  yerleşimini genişletme ve Harem-i İbrahim'in kutsallığını çiğnenme anlamı taşıdığını ifade eden Ebu Arram, Harem-i İbrahim'in giderek Yahudileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

İşgal rejiminin  ihlallerini durdurmak için uluslararası müdahale çağrısında bulunan Ebu Aram, söz konusu ziyaretin "tehlikeli sonuçları" olacağını vurguladı.

İşgal  basınında, Cumhurbaşkanı Herzog'un 28 Kasım Pazar günü, Yahudilerin "Işık Bayramı" kutlamalarına katılmak için El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni ziyaret etmeyi planladığına yönelik haberler yer almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir