• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yanaç'tan Van TSO' ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Başkan yardımcısı ve beraberindeki heyeti Van TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genel Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş karşıladı. Ziyaret esnasında dünya ve ülke ekonomisi hakkında konuşuldu. 

Van TSO Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş ile Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç arasında geçen görüşmede Çeliktaş, "Hedefimiz iş kurup, iş yapan bir toplumun oluşmasıdır. Türkiye'de beşinci genç nüfusa sahip olan ilimizde yüzde 23 ile yüzde 26 oranında bir işsizlik söz konusu. Yanı başımızda dış ticareti geliştirebileceğimiz İran, Irak gibi devletler olmasına rağmen bu ülkelerden tam anlamıyla faydalanamıyoruz. Bu ülkelerle ticaret faaliyetlerini yeterince gerçekleştiremiyoruz. Öte yandan Van tarım ve turizm alanında da ciddi potansiyele sahip olmasına rağmen ilimizde tarım ve turizm istenilen seviyede değildir." dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi ile devam eden ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Yanaç ise aylardır Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun talimatıyla sokaklarda, caddelerde halkın sıkıntılarını dinlediklerini belirtti.

Yanaç, amaçlarının halkın refah seviyesini arttırmak olduğunu, yapılması gereken çok şey olduğunu ve refah seviyesini yükseltmenin her vatandaşın vazifesi olduğunu dile getirdi.

Yereldeki sorunlarla ilgili olarak da Van ilinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yanaç, bu potansiyelin de en büyük etkenlerinin turizm ve hayvancılık olduğunu, bunların ehil insanlar tarafından yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Van'da doğru bir turizm politikası yapılması halinde coğrafyanın turizm merkezi olacağını söyleyen Yanaç, "NASA, Van'ı uzaydan gördü. İdareciler de Van'ı görmeli. İran ve Irak ile sınırı bulunan Van'ın, bu denli ticaretinde düşük olmasına sebebiyet veren sorunlar idareciler tarafından giderilmesi gerekir. Ticaretin, toplumun menfaatine yarayacak şekilde faaliyete koyulması gerekir." diye konuştu.

Şehrin, Van Gölü gibi büyük bir turizm değerine sahip olduğunu ancak bunun gereğince kullanılmadığını dile getiren Yanaç, ayrıca tarımda da öne çıkan Van'ın ehil idarecilere ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

Ziyaret sonrasında TSO Genel Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, NASA'nın uzaydan çekmiş olduğu Van Gölü fotoğrafını Yanaç'a hediye etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir