• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Başörtülü Kız Yılın Sporcusu Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ULGAYAD`ın 2012`nin En Başarılıları Ödül Töreni önceki gün akşam, Ankara`da Mamak Belediyesi`ne ait Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı`nın okunması ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan gece, semazenlerin gösterisi ile sürdü. Ardından Ankara Seymenleri kısa bir gösteri yaptı. Gecenin sonunda ise Karadeniz folklor ekibi sahne aldı.

ULGAYAD Başkanı Şükrü Demir`in kısa konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 2012`nin en başarılı bakanı ödülüne eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ layık görüldü.

BAŞÖRTÜLÜ SPORCU ONURLANDIRILDI

Gecede 2012`nin en başarılı Bakan Yardımcısı ödülüne Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, En Başarılı Sporcusu ödüllerine Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp ile Avrupa Geleneksel Wushu Şampiyonası`nda başörtülü olduğu için puanlaması yapılmayan Zeynep Akyüz`e verildi.

Wushu Dünya Şampiyonu sporcu Zeynep Akyüz, geçtiğimiz haftalarda Romanya`da yapılan Avrupa şampiyonasında, başörtülü olması gerekçe gösterilerek oylanmayarak müsabakalardan diskalifiye edilmişti.

Ödülü Orhan Erdem`in elinden alan Zeynep Akyüz, "Şu an almış olduğum ödül Avrupa şampiyonluk madalyası ve ödülünden daha kıymetli ve değerlidir. Başörtülü olmamdan dolayı diskalifiye olmam beni moralman yıprattı. Ancak Türkiye`de başörtüsüne sahip çıkılarak bu ödülü bana layık görmeleri beni çok mutlu etti. Bana bu ödülü layık gören büyüklerime teşekkür ederim" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir