• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
“7. Alemlere Rahmet Uluslar arası Kısa Film Festivali” ödülleri sahiplerine verildi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“7. Alemlere Rahmet Uluslar arası Kısa Film Festivali” ödülleri sahiplerine verildi.

Siyer Vakfı ile Fidan Sanat Vakfınca bu yıl ortak düzenledikleri “7. Alemlere Rahmet Uluslar arası Kısa Film Festivali” bu yıl Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi.

Anadolu Ajansının ''Global İletişim Ortağı'' olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen festivalin kapanış programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sinemanın kültür aktarımında önemli bir araç olduğuna işaret ederek, Türk sinemasından yapımların 152 ülkede gösterimde olduğunu belirtti.

Demircan, sinemanın eğlence aracından öte bir öğrenme aracı olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz 63 yıl dünyayı şereflendirmiştir. İnsanlıkla fizikken birlikteliği çok kısa sürmüş. Hayatı tarif ederken dün, bugün ve yarın, üç günle tarif ederiz. Bütün günlerimiz bu üç güne sığar. Efendimiz kısa dünya hayatında, sonu olmayan bir dünyanın temellerini atmış. Biz ümmetine kısacık üç günümüze alemleri sığdırabilmeyi öğretmiş. Bu dünyada şüphesiz her şey kısa. Hem Efendimizden ilham alan hem de saniyeye sonsuzluk sığdırma gayretinde olan bütün katılımcıları tebrik ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sadece yanınızda değil, hikayenizin içinde olduğumuzdan berhudarız, siz de berhudar olun. Yarışmaya katılan her arkadaşımızı ve yarışmayı organize eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

Siyer Vakfı kurucusu, araştırmacı-yazar Muhammed Emin Yıldırım da festival kapsamında yapılan tüm çalışmaları önemsediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnşallah yeniden asli kodlarımıza gideceğiz, az konuşacağız, çok iş yapacağız. Çok güzel değerler ortaya koyacağız. Sırtımızı yasladığımız bu medeniyet ve bu medeniyetimizin muallimi olan, alemlere rahmet o kutlu Elçi'nin cihana bıraktığı mesajları, mahrum yüreklere duyurmak adına elimizden gelen gayreti ve çabayı ortaya koyacağız. Allah bu konuda gayret gösteren tüm kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun. Yoğun bir çalışma ile 7 aydır neler yaptıklarına ben de şahidim. Umuyorum ki bu çalışmalardan inşallah güzel şeyler çıkacak."

Festival Direktörü Cemil Nazlı ise 7 aylık yoğun bir çalışma ile festivali bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir